Όταν οι Ρονάλντο και Μπάτζιο “ανάγκασαν” τον Ζαμοράνο να φορέσει στην πλάτη το 1+8! (video)

[bsa_pro_ad_space id=3]

Μια ακόμη μια τρελή ιστορία που εξελίχθηκε στην φοβερή Ίντερ της δεκαετίας του 90 όταν οι Ρονάλντο και Μπάτζιο “ανάγκασαν” τον Ζαμοράνο να φορέσει στην πλάτη τον αριθμό 1+8!

Εμβληματική φιγούρα στη Ρεάλ Μαδρίτης την περίοδο 1992-1996

Ο Άνθρωπος που διέπρεψε στην Βασίλισσα σκοράροντας 101 γκολ σε 173 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις με το τοπ της καριέρας του στους Μαδριλένους να είναι την χρονιά 1994-1995 όπου και την οδήγησε και πάλι στην κορυφή.

Εκείνη την σεζόν ο Χιλιανός έριξε 28 γκολάκια στη La Liga, με επιστέγασμα το εντυπωσιακό χατ τρικ του στο 5-0 επί της Μπαρτσελόνα. Χαρακτηριστικό είναι ότι με τα οκτώ τέρματα του παραμένει στην 20άδα των σκόρερ σε El Clasico.

Η στροφή στην Σέριε Α και η ιστορία που κρύβεται πίσω από το 8+1

Ο δεινός σκόρερ της Βασίλισσας μετά από μια πετυχημένη καριέρα στην Ισπανία αποφάσισε να στραφεί προς το Ιταλικό πρωτάθλημα και τη θεαματική Ίντερ εκείνης της εποχής.

Στους Νερατζούρι ξεσήκωσε τα πλήθη με το πάθος που έβγαζε στο γήπεδο φορώντας στην πλάτη το νούμερο 9 κάτι που ήρθε να αλλάξει με την κάθοδο του στην ομάδα ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ Ρονάλντο ο οποίος ήθελε το “9”, αλλά τελικά συμβιβάστηκε με το “10”.

Την κατάσταση έκανε πιο περίπλοκη η μεταγραφή του θρύλου Ρομπέρτο Μπάτζιο στην Ίντερ το επόμενο καλοκαίρι όπου και έβαλε ως όρο στο συμβόλαιο του να φορά την φανέλα με τον αριθμό 10 την οποία μέχρι στιγμής φορούσε το “Φαινόμενο”.

Ο Βραζιλιάνος παραχώρησε το 10αρι στον Μπάτζιο αλλά η εταιρεία η οποία τον έντυνε τότε απαίτησε να γίνει κάτοχος του αριθμού 9 με τον Ζαμοράνο τελικά να υποχωρεί!

Μπορεί λοιπόν να έχασε το αγαπημένο νούμερό του, εντούτοις, ως μαχητής που ήταν, δεν θα το άφηνε έτσι. Είχε τον δικό του μοναδικό και εφευρετικό τρόπο να το κάνει ξανά δικό του! Κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα για το 1+8. Ο Ζαμοράνο έγινε ο πρώτος στην ιστορία του ποδοσφαίρου που πρόσθεσε το + μεταξύ δύο αριθμών. Ήταν το δικό του ξεχωριστό 9άρι.

EYE Sport Cyprus

Previous slide
Next slide