Νέα πρόταση του Βενγκέρ: ο επαναστατικός κανονισμός για να τελειώσουμε με τα οφσάιντ των χιλιοστών! (Pic)

[bsa_pro_ad_space id=3]

Έρχεται… επαναστατική αλλαγή σχετικά με τον κανονισμού τι είναι και τι δεν είναι οφσάιντ κατόπιν εισήγησης του Αρσέν Βενγκέρ.

Είναι γνωστό ότι εδώ και αρκετό καιρό, το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο (IFAB), δηλαδή ο οργανισμός που ορίζει και επιβλέπει τους κανονισμούς, εξετάζει την αλλαγή σε ό,τι αφορά το οφσάιντ. 

Η πρώτη πρόταση είναι η καθιέρωση του αυτόματου VAR σε όλους τους αγώνες, με βάση την επιτυχία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Υπάρχει, όμως, και κάτι άλλο, πιο σημαντικό που αφορά την ερμηνεία του τι θα είναι οφσάιντ. Φαίνεται, λοιπόν, πως με την αλλαγή του σχετικού κανονισμού θα θεωρείται οφσάιντ ένας παίκτης μόνο όταν όλο το σώμα του βρίσκεται μπροστά από τον τελευταίο αντίπαλο.

Δηλαδή, δεν θα θεωρείται παράβαση εάν οποιοδήποτε μέρος του σώματος είναι στην ίδια θέση με τον αντίπαλο. Ακόμα κι αν εξέχει, λοιπόν, το χέρι, το πόδι, ή άλλο μέρος του σώματος, η φάση θα εξελίσσεται κανονικά. 

Είναι η αλλαγή που έχει προτείνει εδώ και καιρό ο Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος εργάζεται ως επικεφαλής της FIFA Global Development από τη στιγμή που αποχώρησε από τον πάγκο της Άρσεναλ. 

Και, μάλιστα, τώρα γίνεται γνωστό ότι η FIFA θα αρχίσει η δοκιμαστική εφαρμογή του κανονισμού αυτού στα πρωταθλήματα Κ19 της Σουηδίας, τόσο σε άνδρες όσο και γυναίκες. Θα είναι αυτό το πρώτο βήμα για την επέκταση κατόπιν της εφαρμογής του. 

sdna.gr

EYE Sport Cyprus

Previous slide
Next slide