Σαν σήμερα 2005: “Το σβήσιμο του τσιγάρου” από τoν Ροναλντίνιο! (video)

Ροναλντίνιο τσιγάρου
[bsa_pro_ad_space id=3]

Το «σβήσιμο του τσιγάρου» από τον Ροναλντίνιο… ενηλικιώθηκε!

Ήταν 8 Μαρτίου του 2005, η Μπαρτσελόνα αντιμετώπιζε στο Στάνφορντ Μπριτζ την Τσέλσι για την φάση των 16 του ΟΥΕΦΑ Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Μπλαουγκράνα εκείνο το βράδυ γνώρισαν την ήττα με 4-2 και έμεινα εκτός διοργάνωσης, ωστόσο ο Ροναλντίνιο έγραψε για άλλη μια φορά ιστορία πετυχαίνοντας ένα αξέχαστο γκολ!

Στον αγώνα της Βαρκελώνης ο Λονδρέζικος σύλλογός γνώρισε την ήττα με 2-1 τελειώνοντας τον αγώνα με 10 ποδοσφαιριστές λόγο της κόκκινης κάρτας που δέχθηκε ο Ντιτιέ Ντρογκμπά.

Οι καταλανοί κατέβηκαν στο Λονδίνο έχοντας τον πρώτο λόγο για την πρόκριση ωστόσο οι Μπλε του Ζοζέ Μουρίνιο αν και χωρίς το Ιβοριανό σούπερ σταρ έκαναν ότι ήθελαν και βρέθηκαν στο πρώτο 20λεπτο να προηγούνται με 3-0.

Ο Ροναλντίνιο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε το 3-1 και λίγο αργότερα έβαλε ξανά την Μπάρτσα σε θέση οδηγού πετυχαίνοντας ένα από τα πιο όμορφα γκολ στην ιστορία του ποδοσφαίρου που “βαφτιστικέ” ως ‘Το σβήσιμο του τσιγάρου’.

Λίγο έξω από την περιοχή των Μπλε, ο Βραζιλιάνος μάγος σκόραρε με έναν τρόπο που δεν είχε σκεφτεί ποτέ κανένας αφήνοντας θεατή ακόμα και τον κίπερ της Τσέλσι, Πετρ Τσεχ…

Ευτυχώς, για την Τσέλσι ο Τζον Τέρι με κεφαλιά στην οποία οι «μπλαουγκράνα» παραπονέθηκαν για φάουλ, έγραψε το τελικό 4-2 και οδήγησε την ομάδα του στην επόμενη φάση.

EYE Sport Cyprus

Previous slide
Next slide