Σαν Σήμερα: Εννέα χρόνια από το αντίο του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον… (video)

Σερ Άλεξ Αντίο
[bsa_pro_ad_space id=3]

Εννέα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ανακοίνωνε την αποχώρησή του από το ποδόσφαιρο.

Ήταν 8 Μαίου 2013, όταν ο διάσημος Σκωτσέζος μάνατζερ αποφάσιζε να αφήσει πίσω του τα αποδυτήρια του Old Traford, έχοντας κερδίσει την Premier League στην τελευταία του σεζόν.
«Είναι η κατάλληλη στιγμή. Ήταν σημαντικό για μένα να αφήσω την ομάδα στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και πιστεύω ότι αυτό ακριβώς έκανα. Μαζί σας έζησα την φανταστικότερη εμπειρία της ζωής μου», είχε πει ο Σερ Άλεξ

O 80χρονος Σκωτσέζος δημιούργησε ιστορία στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, παραμένοντας για σχεδόν 27 χρόνια στον πάγκο ενός από τους σημαντικότερους συλλόγους στην Αγγλία και του κόσμου, κατακτώντας μαζί της 38 τρόπαια.

Ο μακροβιότερος προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχοντας ξεπεράσει το ρεκόρ του Σερ Ματ Μπάσμπι στις 19 Δεκεμβρίου 2010. Ξεκίνησε την διαδρομή του στις 8 Νοεμβρίου 1986, χάνοντας 2-0 από την Οξφορντ Γιουνάιτεντ.

Έχει κερδίσει 13 Premier League, πέντε Κύπελλα, τέσσερα League Cup , δέκα Community Shield, δύο Champions League, ένα Κυπελλούχων, ένα Ευρωπαϊκό Supercup, δύο Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων. Έγινε Σερ το 1999 για τις υπηρεσίες του στο παιχνίδι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

EYE Sport Cyprus

Previous slide
Next slide