Σαν παραμύθι του Άντερσεν

[bsa_pro_ad_space id=3]

Είναι στιγμές που η ζωή φτιάχνει τέτοιες ιστορίες που λες πως σου κάνει πλάκα. Ιστορίες που δημιουργούνται μέσα από γεγονότα που μοιάζουν περισσότερο φανταστικά αντί πραγματικά. Μια τέτοια ιστορία έχει φτιαχτεί και στο μυαλό μου από το βράδυ του Σαββάτου.

Τώρα αν σας πω ότι βλέποντας Euro, μου ήρθε στο μυαλό “το κοριτσάκι με τα Σπίρτα” και “το ασχημόπαπο” θα σας πιάσουν τα γέλια. Και όμως είναι αλήθεια. Θα αναρωτιέστε πως κολλάνε δύο παιδικά παραμύθια με μία ποδοσφαιρική διοργάνωση; Δίκιο έχετε. Έλα όμως που το μυαλό έχει την δυνατότητα να μπερδεύει τόσο πολύ τα πράγματα ώστε να μπορεί μέσα από δύο τόσο άσχετα μεταξύ τους γεγονότα να δημιουργήσει μία ιστορία τόσο πραγματική.

Άς βάλω όμως τα πράγματα σε μία σειρά για να αρχίσουμε να καταλαβαινόμαστε. Πρώτο γεγονός: Είμαστε στα ημιτελικά του Euro. Ιταλία, Ισπανία, Δανία και Αγγλία είναι οι συμμετέχοντες στο Final Four. Δεύτερο γεγονός : το κοριτσάκι με τα Σπίρτα και το ασχημόπαπο τα έχει γράψει ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Ίσως ο πιο γνωστός συγγραφέας παραμυθιών στον κόσμο. Συνεχίζεται να διερωτάστε πώς συνδέονται αυτά τα δύο γεγονότα μεταξύ τους; Που γεννήθηκε ο Άντερσεν; Ε μα φυσικά στη Δανία.

Τώρα Ίσως με πιάσετε . Τελείωσε το ματς της Δανίας με την Τσεχία και η εικόνα των Σκανδιναβών άλλοι να γονατίζουν στο χορτάρι και άλλοι να αγκαλιάζονται ξεσπώντας σε πανηγυρισμούς μου έφερε αμέσως στο μυαλό ότι αυτό θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν και ένα πολύ όμορφο παραμύθι. Και συνεχίζοντας τη σκέψη μου πως ένας από τους πατέρες των παραμυθιών είναι Δανός, τότε πια ήμουν σίγουρος πως αυτό που παρακολουθώ είναι βγαλμένο από κάποιο καλά κλειδωμένο για χρόνια ντουλάπι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Και πώς μπορεί να μην είναι άλλωστε. Μιλάμε για πράγματα και θαύματα. Αυτή η ομάδα μπήκε στο τουρνουά και έχασε στην πρεμιέρα τον καλύτερο της ποδοσφαιριστή, με τον τρόπο με τον οποίον τον έχασε. Μπήκε να αγωνιστεί μία ώρα αργότερα και με τους ποδοσφαιριστές της σε κατάσταση σοκ δέχτηκε την ήττα. Δεύτερο παιχνίδι, δεύτερη ήττα αν και προηγήθηκε. Και όμως τελικά γίνεται η πρώτη ομάδα στην ιστορία των Euro που προκρίνεται από τον όμιλο της έχοντας δύο ήττες στα πρώτα δύο παιχνίδια. Και πέρασε ως δεύτερη. Στη συνέχεια πετάει έξω με συνοπτικές διαδικασίες την Ουαλία και την Τσεχία και τώρα να που βρίσκεται στους ημιτελικούς.

Μία ομάδα που δεν ήταν καν στα φαβορί πριν την έναρξη της διοργάνωσης . Πέρασε τόσα πολλά και όμως άντεξε, σήκωσε κεφάλι και έφτασε τόσο μακριά. Οσο αφορά το παιχνίδι της; Μπαλάρα παίζει. Έχει σκοράρει 11 γκολ σε 5 παιχνίδια, παίζει όμορφο, γρήγορο και χωρίς σκοπιμότητες ποδόσφαιρο και μας χαρίζει στιγμές ποδοσφαιρικής απόλαυσης. Πιεση ψηλά, ασταμάτητο τρέξιμο και γρήγορες εναλλαγές της μπάλας. Με λίγα λόγια σε αυτό το Euro θες να βλέπεις Δανία.

Δεν ξέρω αν στο τέλος αυτής της ιστορίας θα υπάρξει ευχάριστη η δυσάρεστη κατάληξη για τους Δανούς, τα παραμύθια του Άντερσεν άλλωστε δεν είχαν πάντα happy end, το μόνο που μπορώ να πω με σιγουριά είναι πως η πορεία αυτής της ομάδας σε αυτή τη διοργάνωση θα μείνει σε όλους αξέχαστη και έχει γραφτεί ήδη στην ιστορία του αθλήματος.

EYE Sport Cyprus

Previous slide
Next slide