Ιταλία – Ισπανία: Οι τρεις επίσημες συγκρούσεις τους στον 21ο αιώνα! (videos)

[bsa_pro_ad_space id=3]

Σήμερα διεξάγεται ο πρώτος ημιτελικός του EURO ανάμεσα στην Ιταλία και την Ισπανία. Θα διεξαχθεί στο Γουέμπλεϊ στο Λονδίνο παρουσία έως 60.000 θεατών. Αν τελειώσει ισόπαλος ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί, η πρόκριση θα κριθεί στη διαδικασία των πέναλτι.

Αυτή είναι η 4η φορά που οι δύο ομάδες θα συγκρουστούν σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης τον 21ο αιώνα, με τους Ισπανούς νά έχουν ελαφρύ προβάδισμα με 2 νίκες στις τελευταίες 3 αναμετρήσεις.

Πάμε να θυμηθούμε τους 3 αγώνες

EURO 2008 (Προημιτελικά): Ισπανία-Ιταλία 0-0 (4-2 πέναλτι)

Οι Ισπανοί δεν είχαν κερδίσει τους Ιταλούς ποτέ σε μεγάλη διοργάνωση, μέχρι εκείνη την μέρα στη Βιέννη. “Είδα νεύρα στους παίκτες μου”, είπε ο Λουίς Αραγονιές, τεχνικός των “φούριας ρόχας” για να προσθέσει. “Το μήνυμα μου ξανά και ξανά ήταν πώς ήμασταν καλύτεροι και έπρεπε να περάσουμε”. Ετσι έγινε. Ο Ικερ Κασίγιας απέτρεψε τους Ντε Ρόσι και Ντι Νατάλε να σκοράρουν από την “άσπρη βούλα” στη ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι και ο Σεσκ Φάμπρεγας έστειλε τους Ισπανούς στον ημιτελικό. Η 74χρονη κατάρα είχε “σπάσει”.

EURO 2012 (Τελικός): Ισπανία-Ιταλία 4-0

Κράτησαν το καλύτερο για το τέλος. Οι Ισπανοί αντιμετώπισαν τους Ιταλούς στον τελικό του Κιέβου, το 2012. Παρέδωσαν μάλιστα μαθήματα ποδοσφαίρου στους Ιταλούς και τους διέλυσαν με το ευρύ, όσο και ταπεινωτικό για έναν τελικό 4-0.


Ο Νταβίντ Σίλβα έκανε το 1-0, ενώ ο Τζόρντι Αλμπα σημείωσε το 2-0. Οι Ιταλοί δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν. Δεν μπόρεσαν ποτέ να επιστρέψουν στο παιχνίδι.
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Τόρες σκόραρε σε δεύτερο σερί τελικό του Euro και ο Μάτα, που είχε μπει ως αλλαγή έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα της κατάκτησης.


EURO 2016 (Φάση των “16”): Ιταλία-Ισπανία 2-0

Εχοντας χάσει στις δυο προηγούμενες συναντήσεις τους για το Euro, οι Ιταλοί έβλεπαν ως ευκαιρία για αντεπίθεση ή για “εκδίκηση” αν προτιμάτε καλύτερα. Στο “Σταντ ντε Φρανς” ο Κιελίνι έβαλε μπροστά τους “ατζούρι” στο 33ο λεπτό.


Παρά την εντυπωσιακή εμφάνιση του Ντε Χέα, ο Πελέ σκόραρε ξανά για την Ιταλία στις καθυστερήσεις και σφράγισε έτσι την πρόκριση για τους “8” της διοργάνωσης.

EYE Sport Cyprus

Previous slide
Next slide