Επίθεση οπαδών σε Ράσφορντ , Σάντσο και Σακά, “ασπίδα” η ομοσπονδία και ο πρωθυπουργός! (pics)

[bsa_pro_ad_space id=3]

Μπουκαγιό Σακά, Μάρκους Ράσφορντ και Τζέιντον Σάντσο δέχθηκαν ρατσιστική επίθεση στα social media από οπαδούς της Αγγλίας, που τα είχαν μαζί τους για τις άστοχες εκτελέσεις τους στην διαδικασία των πέναλτι και τους ρίχνουν αποκλειστικά την ευθύνη για τον χαμένο τελικό.

Την επίθεση δεν άφησαν ασχολίαστη η Αγγλική ομοσπονδία αλλά και ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόρις Τζόνσον. Και οι δυο τους καταδίκασαν αυτές τις ενέργειες μέσω Twitter και έστειλαν την στήριξη του στους 3 ποδοσφαιριστές παρομοιάζοντας τους σαν ήρωες που κατάφεραν να οδηγήσουν την ομάδα μέχρι τον τελικό!

Η ανακοίνωση της FA:

«Η FA καταδικάζει έντονα όλες τις μορφές διακρίσεων και είναι άκρως απογοητευμένη, από τον διαδικτυακό ρατσισμό στα κοινωνικά μέσα, που στοχεύει ορισμένους από τους παίκτες μας στην Εθνική ομάδα. Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ξεκάθαροι πως οποιοσδήποτε κρύβεται πίσω από μια τέτοια αηδιαστική συμπεριφορά δεν είναι ευπρόσδεκτος για να ακολουθήσει την ομάδα. Θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να υποστηρίξουμε τους παίκτες, ζητώντας παράλληλα τις σκληρότερες ποινές για οποιονδήποτε υπεύθυνο»

Η ανάρτηση τους Μπόρις Τζόνσον

«Αυτή η ομάδα της Αγγλίας αξίζει τιμές ηρώων και όχι να κακοποιείται ρατσιστικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όσοι είναι υπεύθυνοι γι αυτό θα έπρεπε να ντρέπονται»

Άρσεναλ και Γιουνάιντεντ επίσης καταδίκασαν τις ρατσιστικές επιθέσεις προστατεύοντας τους ποδοσφαιριστές τους.

«Το ποδόσφαιρο μπορεί να είναι τόσο σκληρό. Αλλά τα ίδιο και η προσωπικότητά σου, ο χαρακτήρας σου, η γενναιότητά σου. Θα είμαστε πάντα περήφανοι για σένα. Ανυπομονούμε να επιστρέψεις μαζί μας» η ανάρτηση της Άρσεναλ για τον Σακά.

«Ένα χτύπημα της μπάλας δεν μπορεί να σε καθορίσει ως ποδοσφαιριστή ή άτομο». το μήνυμα της Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ.

EYE Sport Cyprus

Previous slide
Next slide