Δυσαρεστημένοι στην Παρί με Μπαπέ και σκέψεις για πώληση του σε αυτό το μεταγραφικό “παράθυρο”! (pic)

Πώληση Μπαπέ
[bsa_pro_ad_space id=3]

Ο Κιλιάν Μπαπέ ενημέρωσε με επιστολή την Παρί Σεν Ζερμέν πως δεν θα ενεργοποιήσει την οψιόν του και σκοπεύει να αποχωρήσει από την ομάδα στο τέλος της ερχόμενης σεζόν, ανοιχτό για πώληση μέσα στο καλοκαίρι.

Και από το… πουθενά ξεκινάει ξανά «σίριαλ» για το μέλλον του Κιλιάν Μπαπέ! Ο Γάλλος σούπερ σταρ με επιστολή του προς τη διοίκηση της Παρί Σεν Ζερμέν, ενημέρωσε πως δεν υπάρχει περίπτωση να ενεργοποιήσει την οψιόν ανανέωσης του και σκοπεύει να αποχωρήσει όταν ολοκληρωθεί το συμβόλαιο του.

Εάν τελικά αποφασίσει να φύγει, ο σύλλογος θα θέσει σε εφαρμογή μια σειρά από σχέδια έκτακτης ανάγκης για το 2025. Η Παρί άλλωστε με τον Λουίς Κάμπος στο τιμόνι της τεχνικής διεύθυνσης επιχειρεί να «απογαλακτιστεί» από τους σταρ που περιστρεφόταν γύρω τους τα τελευταία χρόνια, συνεπώς αν η απόφαση του Μπαπέ δεν αλλάξει είναι έτοιμη να τον πουλήσει στο τρέχον παζάρι.

Ποιες ομάδες μπορούν να αγοράσουν τον Μπαπέ

Με την κυκλοφορία της είδησης αναμενόμενα πήραν… φωτιά τα δημοσιεύματα στην Ισπανία, από τη στιγμή που η Ρεάλ Μαδρίτης αποτελούσε κι αποτελεί τόσο τον βασικότερο «μνηστήρα» για τον Μπαπέ όλα αυτά τα χρόνια, όσο και τον Νο1 προορισμό του Γάλλου σε περίπτωση που αποχωρούσε από την Παρί. Αν αποφασίσει να μπει στην κούρσα, είναι σίγουρο ότι η Ρεάλ θα έχει τον πρώτο λόγο, ωστόσο αυτό αποτελεί ερωτηματικό δεδομένου ότι ήδη επιχείρησε κι ολοκλήρωσε την πολυέξοδη επένδυση του Τζουντ Μπέλινγκχαμ (103 εκατομμύρια ευρώ το κόστος της μεταγραφής).

Από εκεί και πέρα, ο εναλλακτικός δρόμος για τον Μπαπέ είναι αυτός της Premier League, όπου εκεί το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται σε μία ομάδα. Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχουν ασχοληθεί έντονα με την περίπτωση του τα προηγούμενα χρόνια και θα το έκαναν ξανά, αν και οι Reds δύσκολα θα προχωρούσαν σε μια τόσο ακριβή κίνηση δεδομένου ότι στελεχώνουν από την αρχή το ρόστερ σε καίριες θέσεις όπως η μεσαία τους γραμμή.

Για τον σταρ της εθνικής Γαλλίας έχουν φαινομενικά τους πόρους να αξιώσουν τη μεταγραφή του και η Τσέλσι, όπως και η Μάντσεστερ Σίτι.

Μπαπέ: Η χρηματιστηριακή του αξία

Αν η Παρί βάλει οριστικά πωλητήριο στον Μπαπέ, τότε ασφαλώς θα διεκδικήσει το υψηλότερο δυνατό ποσό που μπορεί, τουλάχιστον για να ισοφαρίσει την τιμή που τον αγόρασε το 2018 από τη Μονακό (180 εκατομμύρια ευρώ). Αυτή τη στιγμή το Transfermarkt ορίζει τη χρηματιστηριακή του αξία επίσης στα 180 εκατ. ευρώ, ενώ το CIES Football Observatory τον τοποθετεί χαμηλότερα, λίγο πάνω από τα 160 εκατ. ευρώ.

gazzeta.gr

EYE Sport Cyprus

Previous slide
Next slide