5 Ποδοσφαιριστές που πωλήθηκαν με αντάλλαγμα… φαγητό! (pics)

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο οι ομάδες πρέπει κάθε μεταγραφική περίοδο να βγάζουν από τα ταμεία τους αρκετά χρήματα για την αγορά ποδοσφαιριστών έτσι ώστε να είναι ανταγωνιστικές. Αυτό βέβαια δεν συνέβαινε πάντα στην ιστορία του ποδοσφαίρου αφού υπήρξαν περιπτώσεις που ποδοσφαιριστές αποκτήθηκαν με το αντάλλαγμα να μην είναι χρήματα αλλά φαγητό.

Ναι, καλά ακούσατε κρέας, παγωτό αλλά και μπύρες ήταν τα κάποια από τα ανταλλάγματα για την μεταγραφή των πιο κάτω 5 περιπτώσεων!

1. Hugh McLenahan – Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ – Δύο καταψύκτες παγωτού

Το 2018 οι «Κόκκινοι Διάβολοι» πλήρωσαν 80εκ ευρώ στην Λέστερ για να κάνουν δικό τους τον Χάρι Μαγκουάιρ ποδοσφαιριστή που μάλλον δεν προσέφερε τα αναμενόμενα στην ομάδα του Μάντσεστερ.

Μπορεί οι «κόκκινοι» να ξόδεψαν πολλά εκατομμύρια ευρώ τα τελευταία χρόνια σε αγορές ποδοσφαιριστών αλλά και προπονητών όμως κάποτε είχαν αγοράσει παίκτη προσφέροντας μόνο 2 καταψύκτες γεμάτους με παγωτό.

Το 1927 η Stockport Country αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα που θα την οδηγούσαν στο κλείσιμο, με τον ιδιοκτήτη της ομάδας να διοργανώνει μια εκδήλωση έτσι ώστε να μαζέψει κάποια χρήματα με την ελπίδα πως ο σύλλογος θα κατάφερνε να σταθεί ξανά στα πόδια του.

Στο άκουσμα αυτού του σοβαρού προβλήματος ο τότε βοηθός διευθυντή της Γιουνάιντεντ Louis Rocca, ο οποίος ήταν ιδιοκτήτης επιχείρησης παγωτού, δώρισε δύο καταψύκτες γεμάτους από παγωτό στην εκδήλωση συγκέντρωσης χρημάτων.

Βέβαια, η συμφωνία περιελάμβανε και την μεταγραφή του McLenahan στους κόκκινους με το ποδοσφαιριστή να παραμένει στο Μάντσεστερ για 9 χρόνια σημειώνοντας μόλις 12 γκολ.


2. Ernie Blenkinsop – Χαλ Σίτι – Ένα βαρέλι μπύρας


Ο Blenkinsop δούλευε ως ανθρακωρύχος στο Μπάρνσλεϊ και αγωνιζόταν παράλληλα στον τοπικό σύλλογο του χωριού.

Το 1921, η ομάδα της δεύτερης κατηγορίας Χαλ Σίτι, αποφάσισε πως ο ποδοσφαιριστής της έκανε προχωρώντας στην απόκτηση του χωρίς όμως να προσφέρει κάποιο μεγάλο χρηματικό ποσό.

Η συμφωνία τελικά σφραγίστηκε με το πόσο των 100 λιρών αλλά και ένα βαρέλι μπύρας με τον ποδοσφαιριστή να κάνει μόλις 5 εμφανίσεις με την φανέλα της Χαλ.


3. Ion Radu – Chimia Ramnicu Valcea – Δύο τόνοι κρέας


Μετά τον υποβιβασμό της από τη ρουμανική κορυφαία κατηγορία το 1998, η CS Jiul Petrosani βρέθηκε σε μεγάλη οικονομική αναταραχή.

Η ομάδα αναγκάστηκε να πωλήσει βασικούς της ποδοσφαιριστές για να σταθεί ξανά στα πόδια της με τον ιδιοκτήτη της να βρίσκει αγοραστή και για έναν από τους κορυφαίους παίχτες της ομάδας, τον Ion Radu.

Μετά από πολλές διαπραγματεύσεις ο Radu τελικά πωλήθηκε για 2 τόνους κρέας.

Ο πρόεδρος δήλωσε ότι το κρέας θα μπορούσε στη συνέχεια να πωληθεί για να βγουν οι μισθοί της υπόλοιπης ομάδας.


4. Kenneth Kristensen – Vindbjart – Το βάρος του στις γαρίδες


Το 2002 στο Νορβηγικό πρωτάθλημα έγινε ίσως η πιο τρελή μεταγραφή του αιώνα!

Η Flekkeroy είχε τότε στο δυναμικό της τον Kenneth Kristensen ο οποίος προσέλκυσε το ενδιαφέρον του μεγάλου αντιπάλου της Vinbjart.

Οι πρώτοι λόγο οικονομικών προβλημάτων αποφάσισαν να πωλήσουν τον παίκτη παίρνοντας ως αντάλλαγμα το βάρος του ποδοσφαιριστή σε γαρίδες(75 κιλά).


5. Marius Cioara – Regal Hornia – 15 κιλά λουκάνικα


Πρόκειται για ακόμη μια περίπτωση Ρουμάνου ποδοσφαιριστή που η αξία του αναλογούσε σε κάποια κιλά από κρέας.


Το 2006, ο ποδοσφαιριστής της UT Arad, Marius Cioara, πωλήθηκε σε ομάδα της τέταρτης κατηγορίας την Regal Hornia, αφού έγινε δεκτή προσφορά των 15 κιλών λουκάνικων.

Ο Cioara ήταν τόσο εξοργισμένος από τη μεταγραφή που αποσύρθηκε από το ποδόσφαιρο την επόμενη μέρα.
Δεν είναι σαφές εάν η UT Arad έλαβε επιστροφή χρημάτων για τα λουκάνικα.

Πέτρος Πέτρου