5 Ποδοσφαιρικοί κανόνες που ίσως δε γνωρίζεις ότι υπάρχουν (videos)

[bsa_pro_ad_space id=3]

Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν αμέτρητοι κανόνες έτσι ώστε ένας αγώνας να εξελίσσεται ομαλά και οι ποδοσφαιριστές να τιμωρούνται με κάρτες όταν τους παραβιάσουν.

Πολλοί απ’ τους κανόνες είναι αρκετά παράξενοι και ιδιαίτεροι με αρκετούς από αυτούς να είναι σχεδόν άγνωστοι όσο στους πρωταγωνιστές του αθλήματος τόσο και στο ποδοσφαιρικό κοινό.

Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε 5 κανόνες που ίσως να μην ξέρατε πως υπάρχουν.

1. Όταν σκάσει η μπάλα προτού μπει στα δίκτυα το γκολ δεν μετρά

Εάν ένας ποδοσφαιριστής σουτάρει και η μπάλα σκάσει προτού να καταλήξει στο τέρμα το γκολ ακυρώνετε!

2. Το αυτογκόλ δε μετρά αν προκύψει μετά την εκτέλεση πλαγίου ή ελευθέρου κτυπήματος.

Εάν ένας ποδοσφαιριστής στείλει την μπάλα στο τέρμα της δικής του ομάδας “αυτογκόλ” μετά από εκτέλεση πλαγίου ή ελευθέρου κτυπήματος αυτό δεν είναι έγκυρο.Για να είναι έγκυρο πρέπει ένας οποιοδήποτε άλλος παίκτης στο αγωνιστικό χώρο να ακουμπήσει την μπάλα προτού αυτή περάσει την άσπρη γραμμή του τέρματος. Εάν αυτό συμβεί δύνεται κόρνερ στην αντίπαλη ομάδα.

3. Εάν ο Τερματοφύλακας αφήσει την μπάλα δεν δικαιούται να την ξανακουμπήσει μέχρι κάποιος άλλος την αγγίξει

Εάν ένας τερματοφύλακας αποκρούσει την μπάλα με τα χέρια και μετά την αφήσει στα πόδια του δε δικαιούται να την επανακτήσει με τα χέρια προτού κάποιος άλλος ποδοσφαιριστής την ακουμπήσει. Η ποινή είναι “διπλό κτύπημα” υπέρ της αντίπαλης ομάδας.

4. Μετά από ελεύθερο κτύπημα η μπάλα πρέπει να ξεπεράσει τα 18 μέτρα.

Στο ελεύθερο κτύπημα από τον τερματοφύλακα η μπάλα πρέπει να φύγει 18 μέτρα μακριά από εκεί για να είναι διεκδικήσιμη από τον αντίπαλο.

5. Ο τερματοφύλακας δικαιούται να κρατά την μπάλα στα χέρια μόνο 6 δευτερόλεπτα

Ίσως, ο κανόνας που παραβιάζεται σε κάθε ποδοσφαιρικό αγώνα και μένει ατιμώρητος αφού πολλοί πιστεύουν πως ένας τερματοφύλακας δικαιούται να κρατά την μπάλα στα χέρα για 10 ή 12 δευτερόλεπτα. Αυτό δεν ισχύει αφού στην πραγματικότητα δικαιούται μόνο 6.

EYE Sport Cyprus

Previous slide
Next slide