2011: Όταν ο μεθυσμένος Κλοπ ξύπνησε σε γκαράζ μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος!

[bsa_pro_ad_space id=3]

Ο Γιούρκεν Κλοπ θεωρείται ένας από τους κορυφαίους ενεργούς προπονητές στον κόσμο και είναι ο άνθρωπος που κατάφερε να βάλει ξανά την Λίβερπουλ στην κορυφή της Ευρώπης αλλά και να σπάσει την κατάρα των 30 χρόνων χαρίζοντας της ξανά το πρωτάθλημα Αγγλίας.

Ο Γερμανός τεχνικός είναι επαγγελματίας στην δουλεία του, ωστόσο εκτός γηπέδων είναι ένας κλασσικός Γερμανός που του αρέσει η μπύρα και το αλκοόλ.

Γυρίζοντας τον χρόνο 9 χρόνια πίσω, τότε που ήταν ακόμα κάτοικος Βεστφαλίας προπονώντας την αγαπημένη του Ντόρτμουντ, εντοπίζει κανείς μία «κρυφή» ιστορία που αποκαλύπτει την τρελή και εντελώς ανθρώπινη πλευρά του Γερμανού τεχνικού.

Ήταν 14 Μαΐου 2011 όταν η Μπορούσια Ντόρτμουντ κατακτούσε το 7ο πρωτάθλημα στην ιστορία της έχοντας στο τιμόνι της τον Γιούργκεν Κλοπ. Ένα βράδυ που έμεινε αξέχαστο στον Γερμανό τεχνικό, όχι μόνο για την κατάκτηση του τίτλου αλλά και τις επιπτώσεις της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ!

Ο ίδιος αποκάλυψε αυτή την ιστορία στην Γερμανική Bild και διαβάζοντας την αποδεικνύεται πως είναι ένας από εμάς:

«Το 2011 κατακτήσαμε το πρωτάθλημα με τη Μπορούσια Ντόρτμουντ,μετά τους πανηγυρισμούς ήμουν χάλια, κάτι το οποίο νομίζω φάνηκε και στις συνεντεύξεις που έδινα στις κάμερες εκείνη τη μέρα. Δεν θυμάμαι και πολλά από τους πανηγυρισμούς μετέπειτα για να είμαι ειλικρινής. Θυμάμαι όμως ένα πράγμα. Δεν ξέρω αν το έχει μάθει κανείς μέχρι σήμερα. Ξύπνησα σε ένα φορτηγό σε ένα γκαράζ! Ολομόναχος! Δεν ξέρω τι είχε προηγηθεί. Δεν θυμάμαι..Όταν ξύπνησα και βγήκα από το φορτηγό, βρέθηκα σε ένα μεγάλο εργοστάσιο. Τότε είδα από μακριά έναν άνδρα στο προαύλιο και σφύριξα δυνατά για να με ακούσει.»,

 «Ήταν ο Άκι Βάτσκε, ο εκτελεστικός διευθυντής της Ντόρτμουντ. Βγήκαμε στο δρόμο, σταματήσαμε έναν Τούρκο με ένα βανάκι. Ο Άκι του είπε να μας πάει σε ένα ιταλικό εστιατόριο κι εκείνος αρνήθηκε. Τότε ο Άκι έβγαλε από την τσέπη του διακόσια ευρώ και ο οδηγός αμέσως δέχθηκε. Κάθισα στα πίσω καθίσματα και άκουγα συνεχώς ήχους από το πορτ-μπαγκάζ, είχε κότες εκεί μέσα..» 

EYE Sport Cyprus

Previous slide
Next slide