Όταν ο Ντιέγκο Φορλάν έγινε αφορμή της απαγόρευσης του πανηγυρισμού χωρίς μπλούζα. (video)

Φορλάν μπλούζα
[bsa_pro_ad_space id=3]

Μία ενέργεια του Ντιέγκο Φορλάν ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τη FIFA, η οποία αποφάσισε να απαγορέψει τον πανηγυρισμό χωρίς τη μπλούζα.

Μετά από την επίτευξη ενός γκολ στο ποδόσφαιρο σχεδόν πάντα ακολουθεί η “τελετουργία” του πανηγυρισμού, δεν έχει σημασία σε ποιο πρωτάθλημα ή για ποια διοργάνωση αγωνίζεσαι, το συναίσθημα είναι πάντα το ίδιο με τον σκόρερ να βρίσκεται σε κατάσταση εκστασιασμού θέλοντας να παρασύρει τα πάντα στο πέρασμα του.

Ένας από του πιο συνηθισμένους πανηγυρισμούς στο ποδόσφαιρο είναι το βγάλσιμο της μπλούζας, ο οποίος βάση κανονισμού τιμωρείται με κίτρινη κάρτα, ένας κανονισμός που δημιουργήθηκε στις αρχές αυτής της χιλιετίας με αφορμή τον τρόπο που πανηγύρισε το 2002 ο Ουρουγουανός τότε επιθετικός των κόκκινων διαβόλων Ντιέγκο Φορλάν.

Ο Ουρουγουανός επιθετικός δεν κατάφερε ποτέ να δέσει με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αντιθέτως απογοήτευσε με τις εμφανίσεις του με τους οπαδούς των κόκκινων διαβόλων να τον θυμούνται ως τον “χασογκόλη” της χρονιάς.

Παρόλα αυτά ο Φορλάν στη θητεία του στους κόκκινους και με αφορμή μια του ενέργεια έγινε η αιτία για την οποία άλλαξε ένας ολόκληρος κανονισμός στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

EYE Sport Cyprus

Previous slide
Next slide