Όταν ο νεαρός Εβρά έπαιζε με κοτόπουλο μέσα στο παπούτσι του!

[bsa_pro_ad_space id=3]

Το καλοκαίρι του 2019 ο Πατρίς Εβρά ανακοίνωσε πως κρεμά τα παπούτσια του, όμως, μετά από μια μακρά και επιτυχημένη καριέρα στα γήπεδα, μια ιστορία με το τι είχε βάλει κάποτε μέσα σε αυτά θα του μείνει αξέχαστη…

Την έγραψε ο ίδιος αρκετά παραστατικά στο «The Players’ Tribune»:

«Ο κόσμος μιλά και θυμάται που φτάσαμε στον τελικό του Champions League το 2004, αλλά η πιο τρελή περίοδος της καριέρας μου στη Μονακό ήρθε μετά από ένα παιχνίδι μου με την Εθνική Γαλλίας Κ21.

Ένας αντίπαλος με “έγδαρε” στο πόδι και του προκάλεσε σοβαρή ζημιά. Στο νοσοκομείο είπα στον προπονητή μου, Ντιντιέ Ντεσάμπ, “είναι αρκετά επίπονο. Δεν μπορώ να παίξω. Δεν μπορώ ούτε να περπατήσω!”.

Όμως η ομάδα με χρειαζόταν, οπότε οι γιατροί προσπάθησαν τα πάντα για να διώξουν τον πόνο. Τίποτα δεν δούλεψε. Τότε ένας γιατρός από το επιτελείο της ομάδας είπε “γιατί δε δοκιμάζετε τον πατροπαράδοτο τρόπο;”. Όλοι είπαν “τι εννοείς;”. Κι εκείνος απάντησε “απλά βάλτε ένα κοτόπουλο στο παπούτσι του”.

Ακουγόταν τρελό, αλλά με ξέρετε, είμαι ανοιχτόμυαλος. Έτσι πήγα στον χασάπη μου, μου είπε “τι θέλεις;”. Απάντησα “ένα κομμάτι κοτόπουλο, αλλά πολύ μικρό”. Με ρώτησε “πολύ μικρό; Γιατί έτσι;”. Του είπα “θα το βαλω στο παπούτσι μου”.

Απλά γέλασε. Πήγα τότε σπίτι με το κοτόπουλο. Παρήγγειλα νέα παπούτσια: ένα μεγέθους 42.5 κι ένα 44. Έκανα πάσα. Το αισθάνθηκα καλά. Πονούσε, αλλά καλά. Οπότε κατέληξα με ένα κοτόπουλο στο πόδι για τέσσερις μήνες. Δεν προπονούμουν με αυτό – η μητέρα μου δε θα μου συγχωρούσε ποτέ τέτοια σπατάλη φαγητού – αλλά πριν από κάθε παιχνίδι επισκεπτόμουν τον χασάπη. “Καλημέρα Πατρίς, το συνηθισμένο, έτσι;”.

Το κοτόπουλο με βοήθησε να παίζω τόσο καλά που, τον Ιανουάριο του 2006, υπέγραψα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ».

EYE Sport Cyprus

Previous slide
Next slide