Στην αντεπίθεση UEFA και Ευρωπαϊκές λίγκες για τη “αναζωπύρωση” της European Super League! (pic)

UEFA λίγκες
[bsa_pro_ad_space id=3]

Οι ευρωπαϊκές λίγκες εξέδωσαν ανακοίνωση-απάντηση στη νέα απόπειρα της European Super League, παίρνοντας το μέρος της UEFA.

Νέα… επιχείρηση της European Super League και άμεση αντίδραση από τις ευρωπαϊκές λίγκες.

Mέσα στη μέρα έγινε γνωστό ότι οι… αποστάτισσες Ρεάλ ΜαδρίτηςΜπαρτσελόνα και Γιουβέντους ετοιμάζουν νέα απόπειρα. Συγκεκριμένα, μέσω μιας εταιρίας που έχει αναλάβει την προώθηση και την οργάνωση ενός project που ονομάζεται A22 και η οποία έστειλε δελτία Τύπου σε διεθνή ΜΜΕ. Σ’ αυτά ανακοινωνόταν το νέο φορμάτ που -σε περίπτωση που οι τρεις σύλλογοι δικαιωθούν- θέτει ως στόχο να αντικαταστήσει το Champions League. Όχι όμως με μια κλειστή λίγκα 16 ομάδων με εγγυημένα συμβόλαια, αλλά με μια διοργάνωση με 60 έως 80 κλαμπς.

Ωστόσο, άμεσα, αυτή η προσπάθεια βρήκε αντίθετες τις ευρωπαϊκές λίγκες, οι οποίες και εξέδωσαν σχετική ανακοίνωση στην οποία συντάσσονται πλήρως με τον νυν μοντέλο της UEFA.

«Οι Ευρωπαϊκές Λίγκες είναι έκπληκτες από τις σημερινές δηλώσεις της Α22, στις οποίες αναφέρεται σε ανοιχτή διαβούλευση και στα αποτελέσματά της.

Οι Ευρωπαϊκές Λίγκες -το σώμα που επίσημα εκπροσωπεί τα συμφέροντα σαράντα εγχωρίων διοργανωτών από 34 χώρες στην Ευρώπη και 1.092 συλλόγους- ποτέ δεν συναντήθηκαν με την Α22, ούτε δεν τη συμβουλεύτηκαν.

Οι Λίγκες υποστηρίζουν πλήρως το νυν μοντέλο του ευρωπαϊκού διασυλλογικού ποδοσφαίρου, το οποίο βασίζεται σε μια ανοιχτή δομή με τη μορφή πυραμίδας, με προβιβασμό και υποβιβασμό από τις ακαδημίες μέχρι το επαγγελματικό επίπεδο σε εγχώριο επίπεδο και όπου η πρόκριση στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA βασίζεται στην ετήσια απόδοση στις εγχώριες διοργανώσεις.

Αυτό το μοντέλο δεν έχει υποστεί κάποια ζημιά και δεν χρειάζεται επιδιόρθωση»

sport-fm.gr

EYE Sport Cyprus

Previous slide
Next slide