Σαν Σήμερα: To “πειρατικό” σήκωσε άγκυρες!(video)

[bsa_pro_ad_space id=3]

Σαν σήμερα, το 2004, η Εθνική μας ομάδα επικρατούσε με 2-1 της Πορτογαλίας στο «Ντραγκάο» στο ξεκίνημα του μαγικού ταξιδιού προς την κατάκτηση του Euro…

Ήταν τότε που ακόμα δεν περνούσε από το μυαλό κανενός το τι επρόκειτο να πετύχει αυτή η ομάδα. Η Εθνική του Ότο Ρεχάγκελ σαν σήμερα, το 2004, ξεκινούσε απέναντι στην οικοδέσποινα Πορτογαλία την πορεία της ως την κορυφή της Ευρώπης.

Στο «Ντραγκάο», οι γηπεδούχοι Πορτογάλοι είχαν στο πλευρό τους χιλιάδες κόσμου, ενώ σε μια γωνιά υπήρχε και το γαλανόλευκο κομμάτι. Σε αυτό το κομμάτι έτρεξε και ο Γιώργος Καραγκούνης να πανηγυρίσει όταν άνοιξε το σκορ με συρτό σουτ μόλις στο 5΄, ξαφνιάζοντας τους πάντες.

Στην επανάληψη, οι Έλληνες μπήκαν πάλι δυνατά και έπειτα από μια κούρσα του Γιούρκα Σεϊταρίδη στο 51′, ο Γιαννιώτης μπακ θα μπει μέσα στην περιοχή και θα ανατραπεί από τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πιερ Λουίτζι Κολίνα έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα και ο Μπασινάς στήθηκε στα 11 μέτρα για να εκτελέσει τον Ρικάρντο.

Ο χαφ του Παναθηναϊκού σούταρε δεξιά στο παραθυράκι, ο Πορτογάλος τερματοφύλακας έπεσε αριστερά και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για να γραφτεί το 2-0. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν στις καθυστερήσεις με κεφαλιά του Κριστιάνο Ρονάλντο μετά από κόρνερ του Φίγκο. Το τελευταίο σφύριγμα του Ιταλού ρέφερι βρήκε τους Έλληνας να πανηγυρίζουν. Το πιο όμορφο ταξίδι στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, είχε μόλις αρχίσει.

Oι συνθέσεις:

Πορτογαλία (Λουίς Φελίπε Σκολάρι): Ρικάρντο – Αντράντε , Κόουτο, Φερέιρα, Ρούι Ζόρζε, Κοστίνια (65΄ Νούνο Γκόμεζ), Μανίς, Ρούι Κόστα (46΄ Ρονάλντο), Φίγκο, Σιμάο (46΄Ντέκο), Παουλέτα

Ελλάδα (Οτο Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης – Σεϊταρίδης, Δέλλας, Μπασινάς, Ζαγοράκης, Γιαννακόπουλος (67΄ Νικολαϊδης), Χαριστέας (74΄ Λάκης), Φύσσας, Βρύζας, Καψής, Καραγκούνης (46΄ Κατσουράνης)

EYE Sport Cyprus

Previous slide
Next slide