Σαν Σήμερα 1960: Η Γέννηση του “Θεού” του ποδοσφαίρου! (video)

[bsa_pro_ad_space id=3]

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα, γεννήθηκε στις 30 Οκτωβρίου του του 1960 στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής και σαν σήμερα θα έκλεινε τα 62 του χρόνια.

Πριν από περίπου δύο χρόνια, στις 25 Νοεμβρίου του 2020 έπαθε καρδιακή προσβολή στον ύπνο του και πέθανε στη νεαρή ηλικία των 60 ετών. Τα χρόνια προβλήματα του με εξαρτήσεις φαίνεται πως συνέβαλαν στα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε για μερικά χρόνια πριν τον θάνατο του. Πριν από όλα αυτά όμως, ο Μαραντόνα υπήρξε ένας ζωντανός θρύλος. Το όνομα του έγινε συνώνυμο του «ποδοσφαιριστή» και ο ίδιος θεωρείται από πολλούς ως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών.

Πέρα από τις άπιαστες ποδοσφαιρικές του ικανότητες, ο Ντιεγκίτο δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητος και ως προσωπικότητα. Εκκεντρικός, αντισυμβατικός, αποτελούσε είδηση ακόμη και όταν δεν μιλούσε. Όταν είχε να μιλήσει δε, οι ατάκες του γινόντουσαν σίγουρο πρωτοσέλιδο.

Μερικές από τις θρυλικές ατάκες του Ντιέγκο Μαραντόνα

– «Η φτώχεια είναι κακή, είναι δύσκολη, το ήξερα καλά. Θέλεις πολλά πράγματα και το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τα ονειρεύεσαι. Θα ήταν ωραίο αν υπήρχε περισσότερη δικαιοσύνη – αν εκείνοι που έχουν πολλά είχαν λίγο λιγότερα και όσοι έχουν λίγα να είχαν λίγα περισσότερα».

– «Είμαι προνομιούχος, αλλά μόνο επειδή ήταν το θέλημα του Θεού. Ο Θεός με έκανε να παίζω καλά. Μου έδωσε την ικανότητα στη γέννηση. Γι ‘αυτό κάνω το σημάδι του Σταυρού κάθε φορά που μπαίνω στο γήπεδο. Αν δεν το έκανα, θα τον πρόδιδα».

– Για τον Κριστιάνο Ρονάλντο: «Έχετε παρατηρήσει πόσο ενθουσιώδης φαίνεται ο Κριστιάνο Ρονάλντο; Σκοράρει ένα γκολ και σας πουλά σαμπουάν».

– Αναφορικά με τα λάθη του: «Το ποδόσφαιρο είναι το πιο όμορφο και υγιές άθλημα στον κόσμο. Το ποδόσφαιρο δεν πρέπει να πληρώσει για τα λάθη μου. Δεν φταίει η μπάλα».

– Για την σχέση του με τα ναρκωτικά: «Στην αρχή τα ναρκωτικά σας δημιουργούν ευφορία. Είναι σαν να κερδίζετε ένα πρωτάθλημα, έτσι νομίζετε: ποιος νοιάζεται για το αύριο, αφού κέρδισα το πρωτάθλημα σήμερα;».

– Για τον Πελέ: «Αν ο Πελέ είναι ο Μπετόβεν, είμαι ο Ρον Γουντ, ο Κιθ Ρίτσαρντς και ο Μπόνο του ποδοσφαίρου, όλα μαζί σε ένα. Επειδή ήμουν η παθιασμένη πλευρά του ποδοσφαίρου».

EYE Sport Cyprus

Previous slide
Next slide