Σαν σήμερα: Όταν οι Γερμανοί διέσυραν τη Σελεσάο μέσα στο σπίτι της με 7-1 (video)

[bsa_pro_ad_space id=3]

Σαν σήμερα η μεγαλύτερη και η πιο ντροπιαστική ήττα στην ιστορία της εθνικής ομάδας της Σελεσάο, ένα βράδυ που θέλει να ξεχάσει ο κάθε Βραζιλιάνος.

Σε πάρτι της Γερμανίας εκτυλίχθηκε ο πρώτος ημιτελικός του Μουντιάλ 2014. Η Βραζιλία διασύρθηκε από τα «πάντσερ» με 7-1 σκορπίζοντας δάκρυα σε μία χώρα που από τις 12 Ιουνίου ζούσε και ανάπνεε για τη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Η ομάδα του Σκολάρι έχανε από το 30ό λεπτό με 5-0, δείχνοντας ότι δεν μπορεί να αντισταθεί στην ανώτερη Γερμανία, που έγραψε και ιστορία με το μεγαλύτερο σκορ στη διοργάνωση, αλλά και γιατί ο Κλόζε γινόταν πλέον ο κορυφαίος σκόρερ της διοργάνωσης, φτάνοντας τα 16 τέρματα.

Ο πρώτος χρονικά ημιτελικός ήταν βγαλμένος πέρα από κάθε φαντασία. Η Γερμανία του Γιόακιμ Λεβ διέσυρε (με όλη τη σημασία της λέξης) τους «οικοδεσπότες» του Μουντιάλ. Τα τέσσερα γκολ των «πάντσερ» ήταν προϊόντα του…play station, με τη μπάλα να αλλάζει…κινηματογραφικά, τους παίκτες να συνδυάζονται άψογα και τα τελειώματα τους να φέρνουν κλάματα λύπης, αλλά και οργής, στο μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό έθνος του πλανήτη.

Η Γερμανία δεν πήρε απλά «εκδίκηση» για την ήττα της στον τελικό του 2002 από τη Βραζιλία, αλλά την υποχρέωσε στην πιο βαριά ήττα της Ιστορίας της σε Παγκόσμια Κύπελλα.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Λουίς Φελίπε Σκολάρι): 12. Ζούλιο Σέζαρ, 6. Μαρσέλο, 23. Μαϊκόν, 13. Ντάντε, 4. Νταβίντ Λουίς, 17. Λουίς Γκουστάβο, 5. Φερναντίνιο (46΄ 8. Παουλίνιο), 20. Μπερνάρ, 11. Όσκαρ, 7. Χουλκ (46΄ 16. Ραμίρες), 9. Φρεντ (69΄ 19. Γουίλιαν)

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόακιμ Λεβ): 1. Μάνουελ Νόιερ, 16. Φίλιπ Λαμ, 20. Τζερόμ Μπόατενγκ, 5. Ματς Χούμελς (46΄ 17. Περ Μερτεζάκερ), 4. Μπένεντικτ Χέβεντες, 7. Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ, 6. Σάμι Κεντίρα (76΄ 14. Τζούλιαν Ντράξλερ), 18. Τόνι Κρόος, 8. Μεσούτ Οζίλ, 13. Τόμας Μίλερ, 11. Μίροσλαβ Κλόζε (58΄ 9. Αντρέ Σίρλε).

EYE Sport Cyprus

Previous slide
Next slide