Σαν σήμερα: Το «χέρι του Θεού» και το «έπος» του Μαραντόνα! (video)

[bsa_pro_ad_space id=3]

Στο Μουντιάλ του 1986 ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα γράφει ακόμη μία σελίδα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο κάνοντας το «χέρι του Θεού» αλλά πετυχαίνοντας και το «γκολ του αιώνα».

Στα προημιτελικά του Μουντιάλ του 1986 στο Μεξικό η Αργεντινή αντιμετώπισε την Αγγλία την οποία απέκλεισε με σκορ 2-1.

Σε εκείνο το παιχνίδι η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε να σημειωθούν δύο από τα διασημότερα γκολ στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Με το σκορ στο 0-0 ο βραχύσωμος «μάγος» της μπάλας πηδάει για κεφαλιά και με… αριστερή γροθιά στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα. Άπαντες ξεγελάστηκαν (μαζί και οι διαιτητές), το γκολ μέτρησε κανονικά και έμεινε χαραγμένο στην ιστορία ως το «χέρι του Θεού». Τέσσερα λεπτά όμως αργότερα ήρθε η απόλυτη μαγεία.

Ο «Πίπε Ντ’ Όρο» πήρε την μπάλα από το κέντρο και πέρασε όποια… λευκή φανέλα έβρισκε μπροστά του, πέρασε και τον γκολκίπερ και έγραψε το 2-0.

Η Αγγλία μείωσε στο 81’ με τον Γκάρι Λίνεκερ αλλά δεν κατάφερε να ανακόψει την ξέφρενη πορεία της εξαιρετικής Αργεντινής

Η παρέα του Μαραντόνα απέκλεισε στον επόμενο γύρο το Βέλγιο με 2-0 ενώ στον τελικό επικράτησε της Δυτικής Γερμανίας με 3-2.

Αργεντινή (Μπιλάρδο): Πουμπίδο, Μπατίστα, Μπράουν, Μπουρουτσάγκα (75′ Τάπια), Κουτσιούφο, Μαραντόνα, Βαλδάνο, Ενρίκε, Γκιούστι, Ολαρτικοετσέα, Ρουγκέρι

Αγγλία (Ρόμπσον): Σίλτον, Στίβενς, Σάνσομ, Χόντλ, Μπούτσερ, Λίνεκερ, Φένγουικ, Ρέιντ (69′ Γουάντλ), Στίβεν (74′ Μπαρνς), Χοτζ, Μπέρντσλεϊ

Θυμηθείτε το «χέρι του Θεού» και το αδιανόητο γκολ του «Ντιεγκίτο»:

EYE Sport Cyprus

Previous slide
Next slide