Ρονάλντο: Ο Γάμος που δεν στέριωσε και ο ατζέντης που πάει πάντα πρώτα στον αντίπαλο!

[bsa_pro_ad_space id=3]

Το ιστορικό του διαζυγίου

Εδώ και μερικά 24ωρα ο Κριστιάνο Ρονάλντο πήρε την απόφαση ότι δεν θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στην «αγαπημένη» του Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βλέποντας ότι ο σύλλογος δεν έχει προοπτική πρωταθλητισμού ούτε την φετινή σεζόν λόγω κακού προγραμματισμού σε σύγκριση με τις υπόλοιπες μεγάλες ομάδες του νησιού, αλλά και κατά κύριο λόγο την μη συμμετοχή της ομάδας στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι διοικούντες των «κόκκινων διαβόλων» με την πρόσληψη Έρικ Ντε Χαγκ θέλουν να κάνουν μία νέα αρχή και να δουν ξανά τον σύλλογο να επιστρέφει στο δρόμο των επιτυχιών, ωστόσο έμειναν πίσω στο θέμα των μεταγραφών αφού παρά τα πολλά ονόματα που ακούγονται καθημερινά (Άντονι, Ντε Γιονγκ, Μαρτίνες, Έρικσεν) η μόνη επίσημη πρόσληψη που έγινε 37 μέρες μετά την έναρξη της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου είναι αυτή του Τίρελ Μαλάσια από την Φέγενορντ για 17 εκατ. Ευρώ.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με ότι η Γιουνάιτεντ θα αγωνίζεται στην δεύτερη κατά σειρά διοργάνωση της ΟΥΕΦΑ, το Γιουρόπα Λιγκ «ξένισαν» τον Πορτογάλο σούπερ σταρ ο οποίος βρισκόταν στα πλάνα του Ντε Χαγκ ως βασικό στέλεχος, με τον ίδιο να δηλώνει αρχικά ότι εμπιστεύεται το πλάνο του Ολλανδού, στέλνοντας το μήνυμα ότι θα παραμείνει και φέτος στο σύλλογο!

Η στασιμότητα σε θέματα προγραμματισμού αλλά και ο «εγωισμός» του γεννημένου πρωταγωνιστή Ρονάλντο τον έκαναν να αλλάξει απόφαση και έναν χρόνο μετά να θέλει να αφήσει την Γιουνάιτεντ για έναν σύλλογο που θα κυνηγά τον τίτλο αλλά και θα αγωνίζεται «στα αστέρια».

Ο Γάμος που δεν είχε μέλλον.

Το περσινό καλοκαίρι ο Ρονάλντο αποχώρησε με επεισοδιακό τρόπο από την Γιουβέντους βλέποντας ότι η «Γηραιά Κυρία» δεν μπορούσε πλέον να φτάσει στην κορυφή του «Σκουτέντο» αλλά ούτε είχε τις δυνάμεις και το μέταλλο για να στέψει ξανά τον Πορτογάλο πρωταθλητή Ευρώπης.

Όλοι ανέμεναν ότι ο CR7 θα συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα με πρωταγωνιστικές βλέψεις γ’ αυτό και το όνομα του ακούστηκε έντονα για τις Παρί Σεν Ζερμέν, Ρεάλ Μαδρίτης αλλά και Μάντσεστερ Σίτι η οποία μάλιστα έφτασε ένα βήμα πριν από την απόκτηση του.

Τελικά ο Πορτογάλος έκανε την έκπληξη και επέστρεψε στην ομάδα η οποία τον ανέδειξε, την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ που βρέθηκε κοντά στην έξοδο 5-6 φορές, μια ομάδα που μόλις είχε εξασφαλίσει την έξοδο της στο Τσάμπιονς Λιγκ εκείνη την σεζόν, μια ομάδα με ρόστερ που δεν θα ζήλευαν ούτε οι ομάδες της Τσάμπιονσιπ, μια ομάδα που είχε να κατακτήσει τίτλο από τον Μάιο του 2017.

Η Γιουνάιτεντ της μετά Φέργκιουσον εποχής δεν ήταν ποτέ ο κατάλληλος προορισμός για τον Κριστιάνο, αφού βάση της δικής του θεωρίας θέλει ο σύλλογος που θα αγωνίζεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλό βοηθώντας τον να εκπληρώσει τους στόχους του και να διευρύνει τον μύθο του, αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που έφυγε απ’ την Γιουβέντους.

Ακόμη και ο πιο αισιόδοξος οπαδός της Γιουνάιτεντ δεν θα μπορούσε να πιστέψει ότι ο σύλλογος με τις προσθήκες Ρονάλντο και Σάντσο θα μπορούσε να δει στα μάτια δύο από τις καλύτερες ομάδες της τελευταίας δεκαετίας στον πλανήτη (Λίβερπουλ – Σίτι)  έχοντας μάλιστα στο τιμόνι έναν προπονητή με μέλλον αβέβαιο που βρέθηκε πάνω από πέντε φορές στην πόρτα εξόδου του Ολν Τράφορντ, είχε ήδη χάσει το παιχνίδι των αποδυτηρίων αλλά και την εμπιστοσύνη των ποδοσφαιριστών.

Ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός της Γιουνάιτεντ δεν θα μπορούσε να πιστέψει ότι η ομάδα με μια από τις χειρότερες άμυνες στο νησί θα είχε την δύναμη να τα βάλει με τα μεγαθήρια της Ευρώπης και να κάνει μια αξιοπρεπή πορεία στο περσινό Τσάμπιονς Λιγκ! Αμφιβάλω κατά πόσο το πίστεψε ο Ρονάλντο ο οποίος πήρε το ρίσκο, το προσπάθησε, κράτησε πολλές φορές την ομάδα απ’ το χέρι όμως ήταν καταδικασμένος να ζήσει σε ένα γάμο που ποτέ δεν είχε μέλλον…

Δεν είμαι υπέρ των θεωριών που λένε πως ο Πορτογάλος έκανε περισσότερο κακό στην ομάδα παρά καλό καθώς είμαι σίγουρος πως η Γιουνάιτεντ χωρίς αυτόν ούτε τους ομίλους θα περνούσε αλλά ούτε Ευρώπη θα εξασφάλιζε, αλλά θεωρώ πως η επιλογή του να γίνει ξανά κάτοικος Ολντ Τράφορντ ήταν λανθασμένη από κάθε άποψης. Η Γιουνάιτεντ δεν θα του έδινε ποτέ αυτό που έψαχνε όταν αποχώρησε το καλοκαίρι του 2021 απ’ την Γιουβέντους και παρόλο που το γνώριζε επέλεξε να συνεχίσει εκεί την καριέρα του για να έρθει έναν χρόνο αργότερα να ζητά την αποχώρηση του και την μεταγραφή του σε μια ομάδα του δικού του βεληνεκούς!

Στην Γιουνάιτεντ της νέας εποχής ο Κριστιάνο έπρεπε να επιστρέψει έχοντας εκπληρώσει όλους τους στόχους της καριέρας του και όχι κυνηγώντας το «όνειρο» ακόμα μιας Χρυσής Μπάλας, ακόμη μιας κατάκτησης πρωταθλήματος και ακόμη μιας κατάκτησης Τσάμπιονς Λιγκ!

Ο Ατζέντης που πηγαίνει πάντα πρώτα στο αντίπαλο.

Μετά την αποχώρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο απ’ την Γιουβέντους το περσινό καλοκαίρι πολλά ήταν τα ονόματα που ακούστηκαν ως πιθανοί επόμενοι προορισμοί με τον πιο ρεαλιστικό να είναι το στάδιο «Έτιχαντ» και την ομάδα της Μάντσεστερ Σίτι. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ βρέθηκε μια ανάσα απ’ τους «πολίτες» με τον εκπρόσωπο του Ζόρζε Μέντες να βρίσκεται στο Μάντσεστερ για την υπογραφή των συμβολαίων που θα ολοκλήρωναν μια από τις μεγαλύτερες μεταγραφές-προδοσίες στην ιστορία του αθλήματός.

Λίγες ώρες αργότερα οι φήμες για εσχάτη προδοσία του Πορτογάλου ενεργοποίησαν του «Κόκκινους Διαβόλους» που σε χρόνο ρεκόρ είχαν επαφή με τον ποδοσφαιριστή ο οποίος αφού επηρεάστηκε από τον μέντορα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον αποφάσισε να αλλάξει γνώμη και να πει το ναι στην πρώην του ομάδα!

Αυτή την φορά ο Μέντες μετά το αίτημα του πελάτη του για μεταγραφή σε άλλο σύλλογο, βρέθηκε στην Βαρκελώνη για να μπει σε διαπραγματεύσεις με την ομάδα της Μπαρτσελόνα και τον πρόεδρο της Χουάν Λαπόρτα, τουλάχιστον έτσι αναφέρουν τα δημοσιεύματα. Το πόσο των 15 εκατ. που ζητά η Γιουνάιτεντ για την παραχώρηση του ποδοσφαιριστή δεν είναι απαγορευτικό για τους Μπλαουγκράνα που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά θέματα.

Μήπως είναι αυτός όμως ένας μοχλός πίεσης του Ζόρζε Μέντες στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ για να κάνει την δική της πρόταση και να μην αφήσει ένα από τα πρώην μεγάλα της αστέρια να αγωνιστεί στη μισητή αντίπαλο; Καθόλου παράξενο!

EYE Sport Cyprus

Previous slide
Next slide