Ρενέ Χιγκίτα: Σαν σήμερα, το «χτύπημα του σκορπιού» (video)

[bsa_pro_ad_space id=3]

Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, πραγματοποιήθηκε η καλύτερη ίσως απόκρουση όλων των εποχών από τον τρελό Ρενέ Χιγκίτα…

Ήταν 6 Σεπτεμβρίου του 1995 στο «Γουέμπλεϊ». Οι θεατές στις κερκίδες του γηπέδου δεν ξεπερνούσαν τους 20.000. Οι Άγγλοι αντιμετώπιζαν την Κολομβία σε φιλική αναμέτρηση ελάχιστου ενδιαφέροντος. Μέχρι που ο τερματοφύλακας της Εθνικής Κολομβίας, Ρενέ Χιγκίτα, αποφάσισε να τοποθετήσει το συγκεκριμένο παιχνίδι σε ξεχωριστή θέση στις μνήμες των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων.

Δεν χρειάζεται να είναι τρελός μπαλαδόρος για να παράξει κανείς μαγεία. Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι εκτός από τις ντρίμπλες και τα εντυπωσιακά τέρματα. Υπάρχουν και οι αποκρούσεις, έχουν κι αυτές κάτι το ιδιαίτερο. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για… «τον σκορπιό του Χιγκίτα».

O Τζέιμι Ρέντναπ, ο οποίος έκανε εκείνη τη μέρα το ντεμπούτο του με την Εθνική Αγγλίας, επιχείρησε να «γεμίσει» στην περιοχή των Κολομβιανών, ωστόσο η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και έμοιαζε έτοιμη να καταλήξει στα δίχτυα του αφάνα, εκκεντρικού τερματοφύλακα Ρενέ Χιγκίτα. Ο επόπτης είχε σηκώσει τη σημαία του για οφσάιντ, ο διαιτητής δεν το είχε παρατηρήσει η φάση λοιπόν συνεχίστηκε. Ο «loco» θα μπορούσε πολύ απλά να κάνει κάποια βήματα μακριά από τα δοκάρια του και να πιάσει τη μπάλα με τα χέρια.

Αυτό, όμως, δεν ήταν του στυλ του, προτίμησε λοιπόν να κάνει κάτι πιο… εξεζητημένο! Έπεσε μπροστά και με τα πόδια του υψωμένα προς τα πίσω σαν την ουρά του σκορπιού έκανε, αυτό:

EYE Sport Cyprus

Previous slide
Next slide