Πρόταση “Μαμούθ” για εξαγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! (pic)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εξαγορά
[bsa_pro_ad_space id=3]

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι προς πώληση και σύμφωνα με Αγγλικά δημοσιεύματα “σκάει” πρόταση “μαμούθ” για την εξαγορά της!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πωλείται και Καταριανοί είναι έτοιμοι να κάνουν… μπάσιμο για να την αποκτήσουν,

Ομάδα ιδιωτών από το Κατάρ, όπως αναφέρει σε αποκλειστικό ρεπορτάζ της η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, είναι έτοιμη να καταθέση μια πολύ μεγάλη προσφορά εντός των επόμενων ημερών για να αποκτήσει τους «κόκκινους διαβόλους». 

Η οικογένεια Γκλέιζερ έχει κάνει γνωστή εδώ και αρκετές εβδομάδες την πρόθεσή της να πουλήσει τον σύλλογο και έχει θέση ως προθεσμία για την κατάθεση προτάσεων από υποψήφιους αγοραστές τα μέσα Φεβρουαρίου. 

Οι ιδιοκτήτες της Γιουνάιτεντ θέλουν περισσότερα από 6 δισεκατομμύρια λίρες. Πιθανό εμπόδιο για τους Καταριανούς ίσως είναι  η ιδιοκτησία της Παρί Σεν Ζερμέν από την Qatar Sports Investments καθώς ένα fund δεν μπορεί να κατέχει δύο συλλόγους στην ίδια διοργάνωση.

Δεν αποκλείεται, ωστόσο, η πρόταση για τον αγγλικό σύλλογο να είναι από μεμονωμένους επενδυτές από το Κατάρ.

Οι πληροφορίες του σχετικού ρεπορτάζ αναφέρουν πως οι Καταριανοί θέλουν να χρησιμοποιήσουν τη γνώση που απέκτησαν από την πρόσφατη φιλοξενία του Παγκοσμίου Κυπέλλου και να στηρίξουν ένα νέο πρότζεκτ στο «Ολντ Τράφορντ». 

«Υπάρχουν σημαντικά διαθέσιμα κεφάλαια. Αυτοί οι άνθρωποι είναι σοβαροί. Θέλουν να βεβαιωθούν ότι η Γιουνάιτεντ είναι εκεί που πρέπει και είναι σίγουροι ότι η δική τους θα είναι η πιο δυνατή προσφορά. Θέλουν να ενισχύσουν την ομάδα για να τους επαναφέρουν στην κορυφή, αλλά θέλουν επίσης αυτό να είναι για το καλό της κοινότητας.

Επιθυμούν να χτίσουν πάνω στην επιτυχία του Μουντιάλ και αναγνωρίζουν ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι ο μεγαλύτερος ποδοσφαιρικός σύλλογος στον κόσμο την οποία πρέπει να αγοράσουν για να την οδηγήσουν εκεί που της αρμόζει» είπε στη Daily Mail άνθρωπος που γνωρίζει τους υποψήφιους αγοραστές.

Εννοείται πως η εξαγορά θα χρειαστεί την έγκριση από την Premier League και ενδεχομένως θα φέρει αντιδράσεις.

Ο εμίρης του Κατάρ, σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι, είναι πιστός οπαδός της Γιουνάιτεντ

EYE Sport Cyprus

Previous slide
Next slide