Ποδοσφαιριστές που πήραν όπλο και τράβηξαν την σκανδάλη! (pics)

[bsa_pro_ad_space id=3]

Στο ποδόσφαιρο λέμε μεταφορικά ότι ένας παίκτης “πυροβολεί” όταν στέλνει την μπάλα στο πλεκτό. Στο ποιο κάτω αφιέρωμα θα δούμε όμως ποδοσφαιριστές που το έπραξαν στην κυριολεξία πυροβολώντας δημοσιογράφους, οπαδούς αλλά και… φοιτητές!

Το αεροβόλο του Κόουλ

Τι σκεφτόταν; είναι το ερώτημα όλων μας όταν το Μάρτιο του 2011 έγινε γνωστό πως ο αμυντικός της Τσέλσι Ασλεϊ Κόουλ πυροβόλησε µε 22άρι αεροβόλο έναν φοιτητή που κάνει την πρακτική του στον σύλλογο. Ο Κόουλ είχε προσέλθει στο προπονητικό κέντρο της οµάδας του µε στυλ α λα Τζέιµς Μποντ κρατώντας ένα βαλιτσάκι που είχε µέσα το αεροβόλο, έναν σιγαστήρα και διόπτρα νυχτερινής σκόπευσης!

Παρουσία παικτών και µελών του σταφ, έβγαλε στα αποδυτήρια το αεροβόλο και απειλούσε µεταξύ αστείου και σοβαρού πως θα πυροβολήσει. Το έπραξε τελικά τραυµατίζοντας τον 21χρονο φοιτητή. «Τι σκεφτόταν άραγε ο Κόουλ;».

Μαραντόνα εναντίον “παπαράτσι”!

Ο πιο διάσηµος «ελεύθερος σκοπευτής» είναι ο Ντιέγκο Μαραντόνα. Τον Φλεβάρη του 1994 έχοντας διανύσει ήδη το σκοτεινό τούνελ του ντόπινγκ και των ναρκωτικών στη δύση της καριέρες του, οι ιστορίες του Ντιέγκο πουλούσαν στους αναγνώστες σαν ζεστά καρβέλια.

Κάθε µέρα συγκεντρώνονταν έξω από τη βίλα του στο Μπουένος Αϊρες δεκάδες δηµοσιογράφοι ψάχνοντας για µια ιστορία του Μαραντόνα που θα γινόταν πρώτο θέµα. Ο Αργεντινός, κουρασµένος απ’ αυτό το παιχνίδι, αντέδρασεβίαια.

Κρυµµένος πίσω από µία Mercedes µαζί µε δύο φίλους του άνοιξε πυρ µε αεροβόλο όπλο τραυµατίζοντας τέσσερις δηµοσιογράφους! Η ιστορία κατέληξε στις αίθουσες των δικαστηρίων και τέσσερα χρόνια αργότερα ο Μαραντόνα καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών και δέκα µηνών µε αναστολή. «Αποδείξαµε ότι υπάρχει δικαιοσύνη», είχε δηλώσει ο Ντάνιελ Ταλαµόνι, ένας εκ των δηµοσιογράφων που δέχτηκε τα πυρά του Ντιεγκίτο.

Όταν ο Ασπρίγια την είδε… Έσκομπαρ

Ενας άλλος διάσηµος ποδοσφαιριστής, ο Κολοµβιανός Φαουστίνο Ασπρίγια συνελήφθη στη χώρα του πριν από 12 χρόνια µε την κατηγορία ότι άνοιξε πυρ µε πολυβόλο εναντίον αστυνοµικών που έκαναν έλεγχο κοντά στη φάρµα του! Οι σφαίρες πέρασαν ξυστά από τους έντροµους εκπροσώπους της έννοµης τάξης ενώ ο ποδοσφαιριστής τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισµό µέχρι να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Ο δολοφόνος Φλόρες

Ανθρώπινη ζωή έχει αφαιρέσει ο επίσης Κολοµβιανός Χαβιέρ Φλόρες! Φεύγοντας µε το αυτοκίνητό του ύστερα από ήττα της οµάδας του Ατλέτικο Ζούνιορ από την Ονσε Κάλντας σε µατς του 2009 άνοιξε πυρ εναντίον φιλάθλων που τον περίµεναν να τον αποδοκιµάσουν φωνάζοντάς του ρυθµικά «Αδύναµε». Από τις σφαίρες έπεσε νεκρός ο 33χρονος Ισραελ Καντίγιο. Οταν ο Φλόρες συνελήφθη, κατέθεσε πως άνοιξε πυρ γιατί ήταν µεθυσµένος και εξαγριωµένος. «Οµως έχω µετανιώσει και ελπίζω ο κόσµος να καταλαβαίνει τι έχω περάσει» δήλωσε στο δικαστήριο ο Κολοµβιανός, που καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση µε ανθρωποκτονία από αµέλεια. Αποφυλακίστηκε µερικούς µήνες αργότερα ύστερα από συµβιβασµό των δικηγόρων του µε τους συγγενείς του θύµατος καταβάλλοντας περίπου 57.000 ευρώ. Επέστρεψε στους αγωνιστικούς χώρους τον Γενάρη του 2010.

tanea.gr

EYE Sport Cyprus

Previous slide
Next slide