Ο Τσιμίκας είναι ο καλύτερος “σερβιτόρος” στο νησί! (stats pics)

[bsa_pro_ad_space id=3]

Ο Κώστας Τσιμίκας ζει το όνειρο του στην Αγγλία και διανύει μια ονειρική σεζόν με τη φανέλα της Λίβερπουλ.

Βγαλμένη από τα καλύτερα του όνειρα, είναι η φετινή σεζόν για τον Κώστα Τσιμίκα. 

Ο Έλληνας σταρ πραγματοποιεί μια «παραμυθένια» χρονιά στο «Άνφιλντ», γράφοντας το ένα «τρελό» στατιστικό μετά το άλλο. Και δεν είναι μονάχα τα… μάτια που βλέπουν τη φοβερή αγωνιστική περίοδο που περνάει στην Αγγλία ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, καθώς τα στατιστικά και οι αριθμοί είναι εδώ και «φωνάζουν» για την world class χρονιά που κάνει στο Μέρσεϊσαϊντ ο «Τσίμι».

Η πιο ωραία… πινελιά για τον 25χρονο, ήταν φυσικά η φοβερή εμφάνιση του το βράδυ της Τετάρτης στο «Άνφιλντ» με την Μπενφίκα, για τη ρεβάνς, στο πλαίσιο των προημιτελικών του Champions League.

Γεμάτο παιχνίδι. Με τρομερά στατιστικά, τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση, δίνοντας έναν διαφορετικό «αέρα» στην αριστερή πλευρά της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ. Αυτό ωστόσο δεν προκαλεί έκπληξη στο «Άνφιλντ», καθώς τις περισσότερες φορές που ο Τσιμίκας έχει αγωνιστεί φέτος, έχει καταφέρει να κάνει «θόρυβο» και να καλύψει άνετα το κενό του Άντριου Ρόμπερτσον.

Αυτό που προκαλεί περισσότερη εντύπωση και έκπληξη, είναι το γεγονός πως ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, είναι πρώτος σε μια στατιστική κατηγορία στην οποία κανείς δεν περίμενε. Πιο συγκεκριμένα, οι Άγγλοι έκαναν τις απαραίτητες μετρήσεις και έδειξαν πως ο Τσιμίκας «σερβίρει» με μεγαλύτερη συχνότητα από κάθε ποδοσφαιριστή της Λίβερπουλ. Απίθανο κι όμως αληθινό.

Ούτε καν ο Αλεξάντερ Άρνολντ δεν «φτιάχνει» τόσο συχνά φάσεις για τους συμπαίκτες του. Πιο συγκεκριμένα, ο Κώστας Τσιμίκας είναι φέτος ο ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ που δημιουργεί περισσότερα σουτ για τους συμπαίκτες του, «σερβίροντας» περίπου 2,5 σουτ ανά παιχνίδι, με τον Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ να ακολουθεί και τον Άντριου Ρόμπερτσον να συμπληρώνει την τριάδα.

Και εκεί που νομίζαμε πως τα είχαμε δει όλα, έρχεται η ίδια πλατφόρμα να το… τερματίσει. Γιατί; Διότι ο Έλληνας αριστερός μπακ δεν είναι απλώς ο καλύτερος «σερβιτόρος» της Λίβερπουλ, αλλά ολόκληρης της Premier League!

Κι όμως, ο «Τσίμι» είναι ο ποδοσφαιριστής της Premier League που δημιουργεί σουτ για τους συμπαίκτες του πιο συχνά από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή του καλύτερου πρωταθλήματος του πλανήτη! Μάλιστα βρίσκεται και στην πρώτη 10αδα, των ποδοσφαιριστών που έχουν το μεγαλύτερο xAssists στην Premier League!

Φοβερός… Μια σεζόν η οποία μπορεί να κλείσει ονειρικά για τον Κώστα Τσιμίκα, ο οποίος ετοιμάζεται να γράψει ιστορία με τη φανέλα της Λίβερπουλ.

Πηγή: www.to10.gr

EYE Sport Cyprus

Previous slide
Next slide