Ο αντί – Σόλσκιερ με το μαγικό ραβδί θα μάθει μπάλα στον Μαγκουάιρ και θα βάλει μυαλό στον Πογκμπά!

[bsa_pro_ad_space id=3]

Εδώ και μερικές ώρες ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ αποτελεί και επίσημα παρελθόν από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με το ποτήρι να ξεχειλίζει μετά το χθεσινό κάζο κόντρα στην Γουότφορν όπου οι Διάβολοι δέχθηκαν ταπεινωτική ήττα από μια μικρομεσαία ομάδα του πρωταθλήματος με 4-1.

Η απόλυση του Νορβηγού ήταν αναμενόμενη καθώς στα τελευταία 7 παιχνίδια η ομάδα μετρά μόλις μία νίκη δεχόμενη μάλιστα κάποιες από τις πιο ντροπιαστικές ήττες στην ιστορία της. (Λιβερπουλ 5-0, Γουότφορντ 4-1)

Αν και ο Όλε είχε πολλούς υποστηρικτές η πλειοψηφία των οπαδών της Γιουνάιτεντ ζητούσε εδώ και καιρό του απόλυση του πιστεύοντας πως ο Νορβηγός δεν είναι ο κατάλληλος για να οδηγήσει ξανά τον σύλλογο στις επιτυχίες λόγο χαμηλών ικανοτήτων και απειρίας.

Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Θα απευθυνθώ προσωπικά στους φίλους της Γιουναίντεντ κάνοντας τους μία απλή ερώτηση. Πιστεύετε όντως πως η ομάδα διαθέτει ένα ποιοτικό ρόστερ το οποίο είναι ικανό για κατάκτηση κάποιου εγχώριου τίτλου ή διάκρισης στην Ευρώπη; Μπόρει το υφιστάμενο ρόστερ με οποιοδήποτε στο τιμόνι να δει στα μάτια και να ξεπεράσει τις Λίβερπουλ, Τσέλσι και Σίτι;

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν απ’ την άμυνα και την μεταγραφή των 80 εκατομμυρίων που αρέσκεται να περνά τα καλοκαίρια του στην Μύκονο παίζοντας ξύλο με τους ντόπιους, τον Χάρι Μαγκουάιρ! Ο Άγγλος διεθνής εδώ και 3 χρόνια βρίσκεται σε στάδιο προσαρμογής, κάνει το ένα λάθος πάνω στο άλλο, οι γκάφες του στοίχησαν αρκετούς βαθμούς στο σύλλογο και αυτοί το επιβράβευσαν δίνοντας του το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Συνεχίζουμε με τους Λίντελοφντ και Μπαγί, δεν λέω φιλότιμοι ποδοσφαιριστές αλλά “λίγοι” για μια ομάδα όπως η Γιουνάιτεντ που έχει υψηλούς στόχους, με τα στατιστικά να μιλάνε από μόνα τους αφού οι “κόκκινοι” έχουν δεχθεί 28 γκολ σε 16 αναμετρήσεις την φετινή σεζόν.

Πάμε λοιπόν τώρα στα άκρα της άμυνας και συγκεκριμένα της δεξιά πλευρά την οποία καλύπτει ο νεαρός Μπισάκα. Αν κάποιος παρακολουθήσει όλα τα παιχνίδια της φετινής Γιουνάιτεντ και διαβάσει τον τρόπο που αναπτύσσεται ο Άγγλος από την δεξιά πλευρά, μπορεί άνετα να μπει στο γήπεδο και να τον μπλοκάρει βάζοντας του απλά πίεση ψηλά. Ο 23χρονος μπορεί να μην είναι και τόσο άσχημος αμυντικά αλλά επιθετικά είναι τόσο προβλέψιμος που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός σύγχρονου φουλ-μπακ ιδικά σε μία μεγάλη ομάδα όπως η Γιουνάιτεντ.

Την αριστερή πλευρά καλύπτει ο πολύ κακός φέτος Λουκ Σο, ό οποίος ενώ έκανε εξαιρετικό Euro με την φανέλα των “τριών λιονταριών”, όταν αγωνίζεται με την Γιουνάιτεντ είναι σαν να υπάρχει μια τεράστια τρύπα στο αριστερό άκρο της άμυνας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που τα περισσότερα γκολ δέχθηκε η ομάδα φέτος ήταν από φάσεις που δημιουργήθηκαν από την πλευρά του.

Για τον Φρεντ και Μάτιτς δεν χρειάζεται να πω και πολλά αφού πλέον είναι ξεκάθαρο πως κανένας εκ των δύο δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της ομάδας!

Τέλος θα σχολιάσω τις εμφανίσεις του μεγάλου σουπερ σταρ του συλλόγου, του Πολ Πογκμπά που όταν αγωνίζεται περισσότερο κακό κάνει στην ομάδα παρά καλό. Παρακράτημα μπάλας που καθυστερεί την ανάπτυξη της ομάδας, άσκοπα φάουλ, λάθος μεταβιβάσεις και κυρίως άσχημη συμπεριφορά είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά ενός ποδοσφαιριστή που στοίχησε στους “Διαβόλους” 120 εκατομμύρια.

Μελετώντας πιο βαθιά το ρόστερ της ομάδας θα δείτε πως υπάρχουν κι’ άλλοι ποδοσφαιριστές που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις μιας ομάδας του μεγέθους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σίγουρα ο Όλε έκανε πολλά και σοβαρά λάθη τα τελευταία τρία χρόνια στην Γιουνάιτεντ με αποκορύφωμα τον περσινό τελικό για το Γιουρόπα Λιγκ κόντρα στην Βιγιαρεάλ, ωστόσο δεν μπορεί να χρεωθεί μόνος του την άσχημη φετινή πορεία της ομάδας.

Αν οι διοικούντες δεν αντιληφθούν πως υπάρχει έλλειψη ποιότητας στο ρόστερ κανένας Ζιντάν και κανένας Ρότζερς δεν πρόκειτε να φέρει το μαγικό ραβδί που θα μάθει ποδόσφαιρο στο Χάρι Μαγκουάιρ και να βάλει μυαλό στον κακομαθημένο Πογκμπά.

Πολλοί πίστεψαν πως τα προβλήματα της φετινής Γιουνάιτεντ θα λυθούν με τον ερχομό των Κριστιάνο Ρονάλντο και Τζέιτον Σάντσο αλλά καιτην απομάκρυνση του Σόλκσιερ από τον πάγκο της ομάδας, βλέποντας όμως πιο βαθιά σίγουρα θα καταλάβουν πως κανένας προπονητής – μεσσίας δεν θα φέρει την άνοιξη!

EYE Sport Cyprus

Previous slide
Next slide