Ο Αλάμπα ψήφισε Μέσι αντί Μπενζεμά στο FIFA Best και δέχθηκε ρατσιστική επίθεση από οπαδούς της Ρεάλ! (pic)

Αλάμπα Μπενζεμά
[bsa_pro_ad_space id=3]

Ο Νταβίντ Αλάμπα ψήφισε ως πρώτο τον Μέσι και δεύτερο τον Μπενζεμά για τον τίτλο του κορυφαίου της χρονιάς και αυτό ήταν κάτι που εξόργισε οπαδούς της Ρεάλ, ώστε να του επιτεθούν ρατσιστικά. Απάντησε μέσω Instagram ο Αυστριακός αμυντικός.

Η ψηφοφορία της FIFA για τον κορυφαίο παίκτη της χρονιάς βρήκε τον Λιονέλ Μέσι να κερδίζει αυτό το βραβείο για δεύτερη φορά στην καριέρα του έχοντας τις περισσότερες προτιμήσεις από τους ομοσπονδιακούς προπονητές και τους αρχηγούς των εθνικών ομάδων, με έναν από εκείνους που τον τίμησαν με την ψήφο τους να είναι ο Νταβίντ Αλάμπα.

Αυτό έγινε από τη στιγμή που εκπροσωπούσε την εθνική Αυστρίας ως αρχηγός της, με τον Αλάμπα να είναι όμως ο μοναδικός ποδοσφαιριστής της Ρεάλ που ψήφισε πρώτα τον Μέσι και έπειτα τον συμπαίκτη του στους πρωταθλητές Ισπανίας, Ευρώπης και κόσμου, Καρίμ Μπενζεμά, και να μπαίνει στη “μαύρη λίστα” αρκετών οπαδών.

Αυτό το διαπίστωσε πολύ γρήγορα αφού έγινε στόχος απίστευτης ρατσιστικής επίθεσης από οπαδούς της ίδιας του της ομάδας, με αρκετά μηνύματα τέτοιας υφής να κατακλύζουν το λογαριασμό του στο Instagram, και τον παίκτη να φτάνει στο σημείο να δώσει εξηγήσεις μέσω του επίσημου λογαριασμού του.

«Σχετικά με το βραβείο FIFA The Best: Η εθνική Αυστρίας ψηφίζει γι’ αυτό το βραβείο ως ομάδα, όχι μόνο εγώ. Όλοι στο συμβούλιο της ομάδας μπορούν να ψηφίσουν και έτσι αποφασίζεται.

Όλοι ξέρουν, ειδικά ο Καρίμ, πόσο τον θαυμάζω και τις εμφανίσεις του. Και έχω πει συχνά ότι για μένα είναι ο καλύτερος επιθετικός στον κόσμο, και αυτό εξακολουθεί να ισχύει. Χωρίς αμφιβολία», ήταν το σχόλιο του Αλάμπα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σημειώνεται πως ο αμυντικός της Ρεάλ δέχτηκε πάνω από 7.000 σχόλια από οπαδούς της Ρεάλ που ήταν πυρ και μανία μαζί του για το γεγονός πως «σνόμπαρε» τον Μπενζεμά για χάρη του Μέσι, με οπαδούς να ζητούν μάλιστα την αποπομπή του από το σύλλογο μέσα από το hashtag «#AlabaOut».

Πηγή: Sport24.gr

EYE Sport Cyprus

Previous slide
Next slide