Ολλανδία: Αποκλεισμός από τα γήπεδα και 100 ευρώ πρόστιμο στον πιτσιρικά που εισέβαλε για selfie με τον Ντεπάι (pic video)

[bsa_pro_ad_space id=3]

Ο 13χρονος εισβολέας που έβγαλε φωτογραφία με τον Μέμφις Ντεπάι στην αναμέτρηση της Ολλανδίας με το Μαυροβούνιο τιμωρήθηκε με πενταετή αποκλεισμό από τα γήπεδα και πρόστιμο 100 ευρώ.

Οι νόμοι είναι νόμοι και ισχύουν υπεράνω ηλικίας και καλών προθέσεων. Αυτό είναι το σκεπτικό της ολλανδικής ομοσπονδίας πίσω από την παραδειγματική τιμωρία του 13χρονου Αμίν Ακτάου, του πιτσιρικά που εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο του «Philips Stadion» στο φινάλε του Ολλανδία-Μαυροβούνιο για να βγάλει μία selfie με το είδωλό του, Μέμφις Ντεπάι, στον οποίο επιβλήθηκε «καμπάνα» αποκλεισμού από τα γήπεδα και 100 ευρώ πρόστιμο!

Συγκεκριμένα, επιβλήθηκε κατ’ αρχήν απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για πέντε χρόνια, ποινή που μπορεί να μειωθεί στους 15 μήνες υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, το πιθανότερο βάσει του προφίλ του 13χρονου Αμίν. Παράλληλα, δεν γλίτωσε και τη χρηματική τιμωρία, καθώς θα κληθεί να πληρώσει 100 ευρώ πρόστιμο, μειωμένο λόγω της ηλικίας του από τα 450 ευρώ.

«Η εισβολή στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια ενός ματς απαγορεύεται για μικρούς και μεγάλους. Υπάρχει λόγος για αυτό, διότι η εισβολή μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστες κι επικίνδυνες καταστάσεις. Για αυτό και δεν έχει σημασία αν δεν έχεις κακές προθέσεις, όπως ευτυχώς αποδείχθηκε στο περιστατικό του Σαββάτου», δήλωσε στην ανακοίνωσή της η ολλανδική ομοσπονδία, με τον πιτσιρικά να φιλοξενείται σε τηλεοπτική εκπομπή την επομένη του συμβάντος και να δηλώνει ότι ο λόγος που εισέβαλε ήταν μία… πρόκληση της μητέρας του:

«Η μαμά μου με προκάλεσε μία μέρα στο σπίτι, λέγοντας ότι “δεν θα τολμούσες να ζητήσεις μία selfie από έναν διάσημο ποδοσφαιριστή”», με τη μητέρα του, Νάιμα, να απαντά στην ίδια εκπομπή:

«Δεν τον προκαλώ πια. Είναι ένα ήσυχο παιδί και σίγουρα δεν περίμενα ότι θα κάνει κάτι τέτοιο στα αλήθεια».

sportsroom.gr

EYE Sport Cyprus

Previous slide
Next slide