Οι 10 πιο τρελές αποβολές στην ιστορία του ποδοσφαίρου! (videos) [Μέρος B’]

[bsa_pro_ad_space id=3]

Η Αποβολή στην ορολογία του ποδοσφαίρου σημαίνει η έξοδος από το παιχνίδι αλλά όχι με την θέληση του παίκτη. Ο διαιτητής έχει το δικαίωμα να αποβάλει έναν παίκτη έναν προπονητή ή όποιον άλλον κάθεται στον πάγκο μιας ομάδας. Τα αίτια μιας αποβολής μπορεί να είναι κάποιο σκληρό μαρκάρισμα, βωμολοχία ή απάντηση σε προκλήσεις θεατών ή διαμαρτυρία στον διαιτητή.

Στις πιο κάτω περιπτώσεις θα δείτε το Β’ μέρος με τις πιο τρελές αποβολές στην ιστορία του ποδοσφαίρου

Η κουτουλιά του Ζιντάν στο Ματεράτσι

Ίσως μια από τις πιο θλιβερές αποβολές στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ο θρύλος του ποδοσφαίρου Ζιζού στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του το οποίο έμελε να είναι ένας τελικός παγκοσμίου κυπέλου αποβλήθηκε για μια ενέργεια που κανείς δεν περίμενε από αυτόν.

Στην παράταση του Ιταλία – Γαλλία (αγώνας για τον τελικό του Μουντιάλ 2006) ο αμυντικός της Σκουάντρα Αζούρα Μάρκο Ματεράτσι, επιτέθηκε φραστικά στον Ζιντάν βρίζοντας την αδερφή του. Ο Γάλλος χάνοντας την ψυχραιμία του σε μια φάση που έμεινε στην ιστορία με κουτουλιά έριξε στο έδαφος τον Ιταλό.

Ο νυν προπονητής της Ρεάλ αποβλήθηκε για αυτή του την ενέργεια και είδε την ομάδα του να χάνει το τρόπαιο στην διαδικασία των πέναλτι.

Όταν ο Γκασκόιν κιτρίνισε τον διαιτητή

Ήταν 30 Δεκεμβρίου το 1995 όταν ο Πολ Γκασκόιν μας χάρισε μια από πιο χαρακτηριστικές εικόνες, όταν έδειξε κάρτα στον διαιτητή του αγώνα Ρέιντζερς-Χιμπέρνιαν

Σε αυτή την περίπτωση ο τρελός “Γκάζα” δεν αποβλήθηκε ωστόσο λόγο του ότι ήταν η 10η κίτρινη κάρτα στο πρωτάθλημα τιμωρήθηκε με αποκλεισμό 2 αγωνιστικών.

Η κουνγκ φου κλωτσιά του Καντονά σε οπαδό

Ήταν 25 Ιανουαρίου του 1998, όταν ο Ερίκ Καντονά επιτέθηκε με μένος σε οπαδό της Κρίσταλ Πάλας, σε ένα ξέσπασμα οργής που κατακρίθηκε παγκοσμίως.

Έντεκα λέξεις, αλλά τι λέξεις, εκστόμισε ο οπαδός της Πάλας, Μάθιου Σίμονς, στο παιχνίδι του 1995, στο Σέλχαρστ Παρκ. Ο Καντονά είχε μόλις αποβληθεί και κατευθυνόταν προς τα αποδυτήρια

Ο Σίμονς κατέβηκε έντεκα ολόκληρες σειρές για να βρίσει χυδαία, με άλλες τόσες λέξεις, τον Γάλλο. Ο Καντονά βγήκε εκτός εαυτού, επιτέθηκε και κλώτσησε (ονομάστηκε Kung Fu kick) και η εικόνα έμεινε στην ιστορία.

Οι δαγκωνιές του Σουάρεζ

Ο Λουίς Σουάρεζ είναι αναμφίβολα ένας από του κορυφαίους ενεργεία σκόρερ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, ένας δεινός εκτελεστής που όμως έχει ένα κουσούρι, το δάγκωμα…

Ο Ουρουγουανός άσσος αποβλήθηκε τρεις φορές στην ποδοσφαιρική του καριέρα γιατί θέλησε να δείξει τα δόντια του σε αντιπάλους.

Η πρώτη φορά ήταν το Νοέμβριο του 2010, ως παίκτης του Άγιαξ τότε είχε δαγκώσει τον Οτμάν Μπακάλ της Αϊντχόφεν και τιμωρήθηκε με επτά αγωνιστικές από την ολλανδική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, ενώ μέχρι να βγει η απόφαση ο σύλλογος του Άμστερνταμ τον είχε αφήσει εκτός από δύο παιχνίδια.

Η δεύτερη φορά που ο Σουάρες επιδεικνύει παρόμοια συμπεριφορά ήταν τον Απρίλιο του 2013, στο παιχνίδι της Λίβερπουλ με την Τσέλσι, με τον Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς να «γεύεται» τα σαγόνια του Ουρουγουανού στράικερ και η αγγλική ομοσπονδία τιμώρησε τον άσο των «κόκκινων» με δέκα αγωνιστικές.

Τελευταίο θύμα του Ουρουγουανού άσου ήταν ο Τζόρτζιο Κιελίνι, αφού δάγκωσε τον Ιταλό κεντρικό αμυντικό της Γιουβέντους στον ώμο κατά τη διάρκεια του αγώνα με την ”Σκουάντρα Ατζούρα” για την τρίτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας.

EYE Sport Cyprus

Previous slide
Next slide