Ξέσπασε ο Καντονά: Μποϋκοτάζ στο Μουντιάλ του Κατάρ! (pic)

[bsa_pro_ad_space id=3]

Ο Ερίκ Καντονά, εξαπέλυσε για μία ακόμα φορά επίθεση κατά του Κατάρ, και στην επιστολή του που μεταδόθηκε από τον επίσημο λογαριασμό που προωθεί το μποϊκοτάζ στο προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο, τόνισε πως δεν θα παρακολουθήσει κανένα παιχνίδι του τουρνουά, που ξεκινά στις 20 Νοεμβρίου.

“Εγώ ο λάτρης του ποδοσφαίρου, γνωστοποιώ την απόφασή μου, ότι θα ακολουθήσω κι άλλες προσωπικότητες όπως ο Φίλιπ Λαμ, ο Βίνσεντ Λίντον και ούτω καθεξής και δεν θα δω ούτε ένα παιχνίδι αυτού του Μουντιάλ.

Αρχικά, επειδή το Κατάρ δεν είναι ποδοσφαιρική χώρα. Χωρίς θέρμη, χωρίς γεύση. Είναι μια οικολογική παρέκκλιση, με όλα αυτά τα γήπεδα με κλιματισμό… τι τρέλα, τι βλακεία. Αλλά πάνω απ’ όλα, μια ανθρώπινη φρίκη… πόσες χιλιάδες θάνατοι για να χτιστούν αυτά τα γήπεδα, για ποιο λόγο; Για να διασκεδάσουν το πλήθος για δύο μήνες… και κανείς δεν νοιάζεται… Μια καρικατούρα του τι μπορεί να φέρει μέσα του ο άνθρωπος ως ακραία βρομιά.

Το να μας λέμε ότι δεν παίζουμε, ότι δεν εκπέμπουμε, δεν διαφημίζουμε… Είναι αρκετά εφικτό. Μερικές φορές στη ζωή, πρέπει να πάρεις αποφάσεις, ακόμα κι αν σου κοστίσει. Από μικρός ήταν ένα γεγονός που λάτρεψα, που περίμενα και παρακολουθήσω με πάθος. Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς, δεν έχει νόημα! Είναι μια παρέκκλιση.

Είτε κερδίσει η Γαλλία, είτε χάσει, τίποτα δεν έχει σημασία! Στη ζωή, υπάρχουν πράγματα πολύ πιο σημαντικά από το ποδόσφαιρο! Αντίθετα, θα ξαναδώ όλα τα επεισόδια του Colombo, έχω πολύ καιρό που τα έχω δει.

Και βγάλτε λεφτά για όσους κλείνουν τα μάτια τους και κρύβονται πίσω από το μικρό τους δάχτυλο λέγοντας “δεν είναι δική μας ευθύνη, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα”, κράτη, ομοσπονδίες, ραδιοτηλεοπτικοί φορείς, διαφημιστές κ.λπ. Αν μπορείτε να το κάνετε, απλώς πάρτε μια απλή απόφαση”.

EYE Sport Cyprus

Previous slide
Next slide