Μπαρτσελόνα: Δεν έχει εγγράψει ακόμη Γκάβι και Αραούχο λόγω οικονομικών! (pic)

Γκάβι Αραούχο
[bsa_pro_ad_space id=3]

Η Μπαρτσελόνα παραμένει σε κακή οικονομική κατάσταση και γι’ αυτό εξακολουθεί να μην μπορεί να δηλώσει στο ρόστερ της τους Γκάβι και Ρόναλντ Αραούχο.

Ο ένας το πιο λαμπρό ταλέντο του ρόστερ της, ο άλλος ο κορυφαίος αμυντικός της. Κι όμως, η Μπαρτσελόνα εξακολουθεί να μην μπορεί να δηλώσει τον Γκάβι και τον Ρόναλντ Αραούχο στο ρόστερ της, αφού δεν διαθέτει την οικονομική ευχέρεια λόγω των δυσβάσταχτων χρεών της.

Η Marca ερεύνησε την υπόθεση και υπολόγισε ότι παρά τη μείωση του μισθολογικού κόστους από την παραχώρηση του Μέμφις Ντεπάι στην Ατλέτικο και από την απόσυρση του Ζεράρ Πικέ, δεν δημιουργήθηκε ο απαιτούμενος χώρος στο μπάτζετ ώστε να μπορέσει να δηλώσει τους δύο ποδοσφαιριστές της.

Αμφότεροι αγωνίζονται ως παίκτες της Μπαρτσελόνα Β και γι’ αυτό δεν έχουν το δικαίωμα να αλλάξουν αριθμό φανέλας, με τον 18χρονο Ισπανό να αναγκάζεται να παίζει με το 30 και όχι με το 6 που επιθυμεί.

Επιπλέον, η κατάσταση στην Μπαρτσελόνα εμποδίζει την ανανέωση των συμβολαίων των Ινιάκι Πένια και Αλεχάντρο Μπαλντέ.

Σύμφωνα με τα σχετικά άρθρα των κανονισμών της ισπανικής λίγκας, η Μπαρτσελόνα θα πρέπει να υπολογίσει τα συμβόλαια των παικτών που θα ανανεώσει (ή θα αγοράσει) στον προϋπολογισμό της νέας χρονιάς και λόγω του όγκου των εσόδων της, θα πρέπει να υποβάλλει προϋπολογισμό για τις επόμενες δύο σεζόν. Αυτήν τη στιγμή, τα όρια για τη σεζόν 2023-2024 έχουν ξεπεραστεί κι έτσι δεν μπορούν να προστεθούν νέα συμβόλαια ή συμβόλαια με αυημένες απολαβές, ενώ δεν υπάρχουν ούτε ακριβείς εκτιμήσεις για τα οικονομικά των επόμενων δύο ετών.

EYE Sport Cyprus

Previous slide
Next slide