Μουντιάλ 1966: Πώς ο σκύλος Πίκολς έσωσε το τρόπαιο της διοργάνωσης! (pics / video)

[bsa_pro_ad_space id=3]

Ήταν 20 Μαρτίου το 1966 όταν στο Γουεστμίνστερ, Λονδίνο ανακοινώθηκε πως έγινε κλοπή του τροπαίου του παγκοσμίου κυπέλλου από τον εκθεσιακό χώρο στον οποίο φιλοξενήτουν, τρόπαιο που θα δινόταν στο νικητή του Παγκόσμιου Κυπέλλου, το οποίο θα γινόταν τους επόμενους μήνες στη Μεγάλη Βρετανία.

Το γλυπτό αυτό είχε τοποθετηθεί στον εκθεσιακό χώρο στο Γουεστμίνστερ για να μπορεί ο κόσμος να το βλέπει από κοντά. Εκεί η φύλαξή του αποδείχθηκε δύσκολη υπόθεση καθώς το σύστημα ασφαλείας κόστιζε 3 εκατομμύρια λίρες, αρκετές περισσότερες απ’ την αξία του τροπαίου.

Όπως ήταν αναμενόμενο τις επόμενες μέρες έγινε πρώτη είδηση η κλοπή του τροπαίου με τη διοργανώτρια αρχή να θέλει πάση θυσία να βρεθεί αφού σε 4 μήνες θα γινόταν η έναρξη!

Δύο μέρες μετά την κλοπή ο πρόεδρος της Αγγλικής ομοσπονδίας έλαβε ανώνυμο τηλεφώνημα με κάποιον να ισχυρίζεται πως έχει στην κατοχή του το τρόπαιο και πως το αντάλλαζε με λίτρα αξίας 15.000 λιρών. Τελικά, ο συγκεκριμένος άνθρωπος αποδείχτηκε απάτη καθώς στην πραγματικότητα ήταν ένα τοπικό κλεφτρόνι που ήθελε να εκμεταλλευτεί την κλοπή για να βγάλει χρήματα.

Οι μέρες πέρασαν μέχρι και την Κυριακή 27 Μαρτίου όπου ο ναυτεργάτης Ντέιβιντ Κόρμπετ βγήκε για βόλτα με τον σκύλο του Πίκολς στον τεράστιο κήπο του σπιτιού του στο Νότιο Λονδίνο.

Εκεί, ψάχνοντας πίσω απ’ το φράκτη της αυλής, άρχισε να γαβγίζει μπροστά από ένα σωρό με εφημερίδες. Κάτω απ’ αυτές, υπάρχει ένα χρυσό γλυπτό, το οποίο είχε χαραγμένα πάνω του τα ονόματα «Γερμανία, Ουρουγουάη, Βραζιλία»!

Τέσσερις μήνες αργότερα, το Παγκόσμιο Κύπελλο πραγματοποιήθηκε κανονικά στο Λονδίνο. Η γηπεδούχος Αγγλία κέρδισε το κύπελλο επικρατώντας στον τελικό της Δυτικής Γερμανίας με 4-2 στην παράταση, σε έναν τελικό που έμεινε στην ιστορία για το γκολ του Τζέοφ Χάρτς που δεν μπήκε ποτέ! Ο σκυλάκος Πίκολς ήταν παρών καθώς κλήθηκε ως τιμώμενο πρόσωπο στο επίσημο γεύμα της ομάδας για την κατάκτηση του τροπαίου.

Ο Πίκολς παρασημοφορήθηκε, αναγορεύτηκε «Σκύλος της Χρονιάς» και έλαβε δώρο κροκέτες για ένα χρόνο από την εταιρία παραγωγής φαγητού για κατοικίδια,“Spillers”. Επίσης πρωταγωνίστησε στην ταινία του 1966 “Ο Κατάσκοπος με την Κρύα Μύτη” «The Spy With The Cold Nose», και εμφανίστηκε σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές.

Δυστυχώς, ένα χρόνο αργότερα πέθανε από πνιγμό με το ίδιο του το λουρί στην προσπάθειά του να κυνηγήσει μια γάτα. Το κολάρο του, πάντως, έχει βρει τη θέση που του αξίζει στο Εθνικό Μουσείο Ποδοσφαίρου της Αγγλίας.

EYE Sport Cyprus

Previous slide
Next slide