Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι: Αγγλικός εμφύλιος με φόντο την κούπα του Τσάμπιονς Λιγκ! (stats squads)

[bsa_pro_ad_space id=3]

Όλα τα φώτα απόψε στραμμένα στο Πόρτο της Πορτογαλίας, όπου στις 22:00 το βράδυ στο γήπεδο Ντραγκάο θα διεξαχθεί ο μεγάλος τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ μεταξύ Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι.

Μαν. Σίτι – Θέλει να γράψει ιστορία!

Μεγάλη βραδιά για τους “πολίτες” του Μάντσεστερ αφού στοχεύουν να γράψουν ιστορία κατακτώντας για πρώτη φορά στην ιστορία του τον τίτλο του ΟΥΕΦΑ Τσάμπιονς Λιγκ, στην παρθενική τους εμφάνιση σε τελικό! Βέβαια, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για τον Καταλανό προπονητή του συλλόγου, Πεπ Γκουαρδίολα ο οποίος έχει κατακτήσει την κούπα 2 φορές όντας προπονητής στην Μπαρτσελόνα (2009, 2011) μία εκ των κορυφαίων ομάδων της τελευταίας 20ετίας!

Για να φτάσει μέχρι εδώ απέκλεισε τις Γκλάντμπαχ, Ντόρτμουντ και Παρί Σεν Ζερμέν και καλείται πλέον να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί που έχει. Σε περίπτωση επιτυχίας αυτός θα είναι ο τρίτος τίτλος της σεζόν για τους μπλε του Μάντσεστερ που έχουν ήδη πανηγυρίσει την κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ και του Καραμπάο Καπ!

Τσέλσι – Με Τούχελ είναι αλλιώς!

Η χρονιά για τους Μπλε δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς αφού με Φρανκ Λάμπαρντ στον πάγκο η ομάδα φαινόταν πως θα μείνει εκτός στόχων αλλά και εκτός Ευρώπης, κάτι που άλλαξε ριζικά μετά την κάθοδο του Τόμας Τούχελ! Ο Γερμανός τεχνικός έδωσε άλλη πνοή στην ομάδα ανεβάζοντας την στην 4η θέση της βαθμολογίας, οδηγώντας την στον τελικό του FA Cup (όπου και έχασε από την Λέστερ) αλλά και στον αποψινό μεγάλο τελικό όπου ο σύλλογος διεκδικεί το 2ο Τσάμπιονς Λιγκ στην ιστορία του!

Αυτή θα είναι η δεύτερη συνεχόμενη προσπάθεια του Γερμανού τεχνικού να κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο κάτι που δεν κατάφερε πέρσι στο τιμόνι της Παρί Σεν Ζερμέν στον τελικό κόντρα στην Μπάγερν όπου και δέχτηκε την ήττα με 0-1.

Οι «μπλε» του Λονδίνου για να φτάσουν στον τελικό άφησαν εκτός τις Ατλέτικο Μαδρίτης, Πόρτο και Ρεάλ Μαδρίτης.

EYE Sport Cyprus

Previous slide
Next slide