Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Πρωταθλήτρια στα έξοδα μεταγραφών την τελευταία δεκαετία! (pic)

[bsa_pro_ad_space id=3]

Μια πρωτιά που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κάνει χαρούμενους, ούτε τη διοίκηση ούτε τους φίλους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είναι πραγματικότητα. Σύμφωνα, λοιπόν, με την έρευνα του γαλλικού κέντρου CIES Football Observatory, οι «κόκκινοι διάβολοι» έχουν δαπανήσει τα περισσότερα χρήματα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στην Ευρώπη την τελευταία δεκαετία, για μεταγραφές! Αλλά τα αποτελέσματα ήταν αν μη τι άλλο απογοητευτικά για τον αγγλικό σύλλογο.

Η έρευνα του γαλλικού κέντρου, λοιπόν, αφορούσε τα λεφτά που έχουν δαπανήσει τα ευρωπαϊκά κλαμπ στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της γηραιάς ηπείρου την τελευταία δεκαετία. Δηλαδή οι σύλλογοι από Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία και Γαλλία. Με το εύρος της έρευνας να αφορά 86 ομάδες. Όπως διαπίστωσε το CIES Football Observatory, στην έρευνα που αφορά το διάστημα από τον Ιούλιο του 2012 ως και τον Αύγουστο του 2022, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει ξοδέψει 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Εν συνεχεία, έγινε η αντιστοίχιση -μέσω ενός στατιστικού μοντέλου του ινστιτούτου- στην πραγματική αξία του κάθε παίκτη με το συνολικό ποσό για τις μεταγραφές να φτάνει στα 1,35 δις ευρώ. Δηλαδή υπάρχει μια διαφορά/απόκλιση της τάξης των 250 εκατομμυρίων ευρώ. Κάτι που σημαίνει πώς η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει πληρώσει αυτά τα έξτρα χρήματα από την πραγματική αξία των ποδοσφαιριστών που ενέταξε στο δυναμικό της. Δηλαδή υπεραξία 250 εκ. ευρώ!

EYE Sport Cyprus

Previous slide
Next slide