Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι: Η ημέρα των αποδείξεων! (pic)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι
[bsa_pro_ad_space id=3]

Το μεγάλο ντέρμπι του Μάντσεστερ ανάμεσα σε Γιουνάιτεντ και Σίτι νωρίς το μεσημέρι (14:30) επισκιάζει τα πάντα στην αγωνιστική ημέρα στην αγγλική Premier League.

Στον πρώτο γύρο: Μάντσεστερ Σίτι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 6-3 (02/10).

Το σημερινό ντέρμπι είναι πρωτίστως τεστ αποδείξεων και για τις δύο ομάδες. Η μεν Γιουνάιτεντ καλείται να επιβεβαιώσει την αγωνιστική πρόοδο που παρουσιάζει εδώ και αρκετές εβδομάδες, η δε Σίτι αν μπορεί να διεκδικήσει μέχρι τέλους το πρωτάθλημα.

Οκτώ διαδοχικές νίκες η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Το σημερινό ντέρμπι βρίσκει τη γηπεδούχο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε εξαιρετική κατάσταση. Η ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ την Τρίτη νίκησε 3-0 εντός έδρας την Τσάρλτον (League One) και πέρασε στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ, όπου θα αντιμετωπίσει τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Αυτή ήταν η όγδοη συνεχόμενη νίκη της σε όλες τις διοργανώσεις, τέσσερις σερί έχει στο πρωτάθλημα, τελευταία το 3-0 επί της Μπόρνμουθ. Το σημαντικό είναι ότι βρίσκει σταθερότητα και αμυντική συνοχή.

Με ρεκόρ 11 νίκες, 2 ισοπαλίες και 4 ήττες σε 17 αγώνες, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Premier League και σε… τροχιά συμμετοχής στους χρυσοφόρους ομίλους του επόμενου Champions League. Βρίσκεται στο +2 από την πέμπτη Τότεναμ, στο +7 από την έκτη Λίβερπουλ. Εντός έδρας μετράει τέσσερις σερί νίκες, όλες με μηδέν παθητικό! Η μοναδική φετινή εντός έδρας ήττα της καταγράφηκε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος (1-2 από την Μπράιτον). Όσον αφορά την αποστολή, παραμένουν τραυματίες οι Φαν ντε Μπέικ (μέσος, 7 συμμετοχές) και Σάντσο (μέσος, 10 συμμετοχές/2 γκολ).

Αποκλεισμός-σοκ για τη Μάντσεστερ Σίτι

Δεν πηγαίνει με το καλύτερο δυνατό ηθικό στο τοπικό ντέρμπι η Μάντσεστερ Σίτι, καθώς την Τετάρτη υπέστη αποκλεισμό-σοκ από τη Σαουθάμπτον, χάνοντας 2-0 εκτός έδρας, σε νοκ άουτ αγώνα για τα προημιτελικά του Λιγκ Καπ. Στο 28′ ήδη είχε διαμορφωθεί το τελικό αποτέλεσμα, με την ίδια να πληρώνει σε σημαντικό βαθμό την πειραματική ενδεκάδα που παρέταξε ο Πεπ Γκουαρδιόλα. Μ’ αυτόν τον τρόπο έλαβε “τέλος” το αήττητο σερί των 5 αναμετρήσεων, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης (4 νίκες και μία ισοπαλία).

Η Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Premier League, στο -5 από την πρωτοπόρο Άρσεναλ, “τρέχει” για να καλύψει το χαμένο έδαφος, είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχει το παραμικρό περιθώριο για έξτρα απώλειες. Προέρχεται από τρεις σερί εκτός έδρας νίκες στο πρωτάθλημα απέναντι σε Λέστερ (1-0), Λιντς (3-1) και Τσέλσι (1-0), μόνο από τη Λίβερπουλ έχει χάσει φέτος ως φιλοξενούμενη σε 8 συνολικά παιχνίδια (5 νίκες, 2 ισοπαλίες και μία ήττα). Ιδιαίτερα σημαντικό ότι διαθέτει την καλύτερη επίθεση της Premier League με 45 τέρματα. Στα αγωνιστικά νέα, μοναδική απουσία είναι αυτή του Ρούμπεν Ντίας (στόπερ, 12 συμμετοχές).

EYE Sport Cyprus

Previous slide
Next slide