Κριστιάνο Ρονάλντο: Ένας ρέκορντμαν ετών 38! (Video Pics)

Κριστιάνο Ρονάλντο
[bsa_pro_ad_space id=3]

Σαν σήμερα, το 1985, στο Φουνσάλ της Πορτογαλίας, ερχόταν στον κόσμο ένα μωρό που έμελλε να αφήσει ανεξίτηλο το όνομα του στα βιβλία της ιστορίας του ποδοσφαίρου. Με χρυσά γράμματα.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, για πολλούς ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πλανήτη, έχει σήμερα (5/2) γενέθλια. Ο άνθρωπος που εξελίχθηκε σε συνώνυμο των ρεκόρ και των τίτλων στην μπάλα κλείνει τα 38 χρόνια ζωής.

Τα δύσκολα παιδικά χρόνια

Ήταν το μικρότερο παιδί της οικογένειάς του. Πριν ακόμα έρθει στον κόσμο, η μαμά του είχε σκέψεις να τον αποβάλει, κάτι που αρνήθηκαν οι ντόπιοι γιατροί καθώς ήταν παράνομο. Γεννημένος σε οικογένεια κατώτερης τάξης, ο πατέρας του ήταν αλκοολικός, ο οποίος ήταν κηπουρός και εργάτης σε ένα τοπικό κλαμπ. Η μητέρα του δούλευε ως μαγείρισσα σε ένα τοπικό εστιατόριο για να ταΐσει την οικογένεια, ζούσε σε ένα μικρό δωμάτιο με τα άλλα τρία αδέρφια του.

Η ζωή δεν ήταν καθόλου εύκολη για το αγοράκι. Πέρασε πολλές δυσκολίες. Πήρε για πρώτη φορά την μπάλα σε ηλικία 3 ετών, Δεν ήταν Παιδί Θαύμα, Συχνά τον κορόιδευαν οι συμπαίκτες και οι φίλοι του που τον αποκαλούσαν με το ψευδώνυμο “CRYBABY”, συχνά παρέλειπε κάποιο γεύμα ή τον ύπνο για να παίξει ποδόσφαιρο. Σε ηλικία 12 ετών, υπέγραψε στην Σπόρτινγκ για 1500 λίρες, η οποία έσωσε την τοπική ομάδα του “The Nacional” από τη χρεοκοπία. Ο Κριστιάνο δεν τα πήγαινε καλά στο σχολείο, το άφησε σε ηλικία 14 ετών, αλλά μετά ακολούθησε κάτι χειρότερο, διαγνώστηκε με καρδιακή πάθηση

Η επέμβαση που τον έκανε να τρέχει πιο γρήγορα

Η καρδιά του Πορτογάλου «σταρ» χτυπούσε πάντα πιο γρήγορα όταν έβλεπε μπάλα ποδοσφαίρου. Για την ακρίβεια όταν ήταν μικρός, η καρδιά του χτυπούσε γενικότερα γρήγορα. Υπέφερε από ταχυκαρδία, σε σημείο που ήταν απαραίτητο να υποβληθεί σε επέμβαση.

Ήταν ένα πρόβλημα που θα μπορούσε να του αλλάξει τη ζωή. Κι ήταν μόλις 15 ετών. Είχαν χαρακτηριστικό ότι οι γιατροί ενημέρωσαν τη μητέρα του, Ντολόρες, ότι το παιδί ενδεχομένως να μην μπορούσε να παίξει ξανά ποδόσφαιρο.

Ο «CR7» μπήκε στο νοσοκομείο το πρωί, έκανε την επέμβαση με ένα ειδικό λέιζερ και πήρε εξιτήριο το ίδιο απόγευμα. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι λίγες ημέρες αργότερα επέστρεψε στις προπονήσεις της Σπόρτινγκ σαν να μην είχε συμβεί τίποτα.

«Φαίνεται ότι αυτή η επέμβαση τον έκανε να τρέχει πιο γρήγορα», έχει πει αστειευόμενη η μητέρα. Η αλήθεια είναι, βέβαια, ότι από τότε πάτησε γκάζι και δεν φρέναρε ποτέ, σαρώνοντας τίτλους, διακρίσεις και φυσικά ρεκόρ.

Ό Κριστιάνο “μάγεψε” τον Σερ Άλεξ

Έφυγε από το σπίτι του σε πολύ νωρίς για να πάει να παίξει για τον σύλλογο  της Σπόρτινγκ. Δεν ήταν ο πιο ταλαντούχος παίκτης, αλλά αυτό δεν είχε ποτέ σημασία. Πάντα δούλευε επιπλέον χρόνο για να βελτιωθεί. Σε ένα φιλικό πριν από τη σεζόν κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο 18χρονος Κριστιάνο εντυπωσίασε τόσο πολύ τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον που δεν έχασε πολύ χρόνο για να πάρει την υπογραφή του.

Γεννημένος για Ρεκόρ!

Υπολογίζεται ότι ο Ρονάλντο, ξεκινώντας από τα παιδικά του χρόνια, έχει κατακτήσει πάνω από 300 τρόπαια και μετάλλια. Αν κάποιος επιδιώξει να καταγράψει όλα του τα επιτεύγματα, τότε σίγουρα θα χάσει το μέτρημα. Ο… αχόρταγος Πορτογάλος, άλλωστε, συνεχίζει να καταρρίπτει μεγάλα ρεκόρ ακόμα και σε αυτή την ηλικία.

Πριν από μερικούς μήνες έγινε ο ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα «επίσημα» τέρματα στην ιστορία του ποδοσφαίρου, ξεπερνώντας τον Πέλε, ο οποίος υπολογίζει ότι έχει σκοράρει 1.282 γκολ«Η ζωή είναι μια μοναχική πτήση. Ο καθένας κάνει το δικό του ταξίδι. Και τι όμορφο ταξίδι είναι αυτό που κάνεις», είχε αναφέρει σε μήνυμα του στο Instagram ο Βραζιλιάνος θρύλος, αναγνωρίζοντας το επίτευγμα του Ρονάλντο.

Ο «CR7» δεν σταμάτησε εδώ, αλλά συνέχισε με ακόμη ένα ιστορικό ρεκόρ! Έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών σε επίπεδο εθνικών ομάδων.

EYE Sport Cyprus

Previous slide
Next slide