Και ξαφνικά τέλος μιας τεράστιας εποχής… Πως ο «Βασιλιάς» Ρονάλντο πρόδωσε τους υπηκόους του… (pics)

[bsa_pro_ad_space id=3]

«Δεν θα πάει στην Σαουδική» , «Αποκλείετε ο Ρονάλντο να παίξει στο ασιατικό», «Ο Κριστιάνο είναι πολύ εγωιστής για να αφήσει την Ευρώπη», «Ο άνθρωπος θέλει να είναι πάντα στο προσκήνιο» είναι μερικές από τις φράσεις που άκουγα τις τελευταίες βδομάδες, από την στιγμή που η Αλ Νασρ εξέφρασε επίσημα το ενδιαφέρον της για τον Πορτογάλο σούπερ σταρ! Μέχρι χθες τα ίδια έλεγα και γω..

Και τελικά ο άνθρωπος που το καλοκαίρι δεν έμπαινε στις προπονήσεις της Γιουνάιτεντ γιατί η ομάδα δεν θα έπαιζε στο Τσάμπιονς Λιγκ, έξι μήνες αργότερα αποδέχθηκε το «Χρυσάφι» των Σαουδαραβών, πέταξε για Ασία και υπέγραψε ένα τεράστιο συμβόλαιο με την Αλ Νασρ!

Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο ίδιος αποδέχτηκε το τέλος της καριέρας, κίνηση κάνουν πολλοί ποδοσφαιριστές που παίζουν στο κορυφαίο επίπεδο «αρπάζοντας» τεράστια συμβόλαια πριν κρεμάσουν τα ποδοσφαιρικά τους παπούτσια. Το ίδιο έκανε ο Ιγκουαίν, ο Ινιέστα, ο Μπέκαμ αλλά και δεκάδες άλλοι ποδοσφαιριστές αυτού του επιπέδου.

Τώρα όμως υπάρχει μια μεγάλη διαφορά, ο Κριστιάνο δεν είναι ούτε Ινιέστα ούτε Ιγκουαίν αλλά ούτε Μπέκαμ. Είναι ο άνθρωπος με τα περισσότερα ρεκόρ στην ιστορία του αθλήματος, είναι ο παίχτης των πέντε Τσάμπιονς Λιγκ  και των πέντε Χρυσών μπάλων, είναι ένα ποδοσφαιρικό «Φαινόμενο» αναλλοίωτο στο χρόνο που κατάφερε να βρίσκεται στο προσκήνιο για σχεδόν δυόμιση δεκαετίες αποκτώντας εκατομμύρια πιστούς οπαδούς ανά το παγκόσμιο, ο Ρονάλντο είναι αναμφίβολα ένας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές που «γέννησε» το ποδόσφαιρο…

Σίγουρα τα πράγματα φέτος δεν εξελίχθηκαν όπως θα περίμενε ο ίδιος καθώς ο Πορτογάλος είχε να αντιμετωπίσει τον εγωισμό του, την προχωρημένη ποδοσφαιρικά ηλικία του, την μέτρια αγωνιστική κατάσταση του, την πίεση του ποδοσφαιρικού κόσμου αλλά και το χαμό του παιδιού του. Όλα αυτά ήρθε να συμπληρώσει ο αποκλεισμός της Πορτογαλίας στα προημιτελικά του Μουντιάλ από το Μαρόκο, με τον CR7 να αποχωρεί από τον αγωνιστικό χώρο ξεσπώντας σε δάκρυα μιας και γνώριζε ότι αυτή ήταν η τελευταία του συμμετοχή σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλου. Κανείς όμως δεν περίμενε ότι ο Ρονάλντο που έφυγε κακήν κακώς από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για αγωνιστικούς και μη λόγους θα αποδεχόταν να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα των ομάδων που το όνομα τους ξεκινά από «Αλ»! Ο ίδιος το δήλωσε άλλωστε σε προσωπική του συνέντευξή το 2015 ότι δεν πρόκειται να τερματίσει την καριέρα του σε χώρες όπως η Αμερική και το Κατάρ!

Δεν υπάρχει λόγος να μπούμε στην συζήτηση αν ο Κριστιάνο δεν μπορούσε να προσφέρει άλλο στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Και βέβαια μπορούσε! Μπορεί να μην είναι πλέον ο ποδοσφαιριστής που έκανε «παπάδες» μέσα στο γήπεδο και που «μάτωνε» ασταμάτητα τα αντίπαλα δίχτυα αλλά αν αποδεχόταν το ότι βρίσκεται σε προχωρημένη ποδοσφαιρική ηλικία και ότι δεν μπορεί να κάνει όσα έκανε πριν από 5-6 χρόνια θα μπορούσε σίγουρα να προσφέρει πολλά με την εμπειρία του ακόμη και σε ομάδες που συγκαταλέγονται στην ελίτ του αθλήματος! Μάλλον δεν ήθελε να το κάνει, αυτός είναι ίσως και ο λόγος που δεν κατάφερε να βρει κάποια ομάδα να ανέχεται τις «ιδιοτροπίες» αλλά και να αντέχει τις υψηλά οικονομικές απαιτήσεις του!

Ποιος θα εξηγήσει τώρα στους ορκισμένους οπαδούς του, που κοιμόνται το βράδυ δίπλα από κάποια αφίσα του, πως ο ποδοσφαιριστής που τους έκανε να ερωτευτούν το άθλημα μέσα σε μερικά 24ωρα αποφάσισε να εγκαταλείψει την Γηραιά Ήπειρο για ένα πρωτάθλημα χαμηλού επιπέδου που δεν προβάλλεται σχεδόν πουθενά. Αυτό σίγουρα δεν ήταν το τέλος που άρμοζε σε αυτόν τον τεράστιο ποδοσφαιριστή και θρύλο του αθλήματος, όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος ακόμη και οι μεγαλύτεροι “haters” του θα ήθελαν να τον απολαμβάνουν μέχρι και το τελευταίο του ποδοσφαιρικό λεπτό σε μια ομάδα του «κανονικού» ποδοσφαίρου και όχι σε ένα «φτιαχτό» όπως αυτό της Ασίας!

Πλέον θα μαθαίνουμε νέα του από τα ποδοσφαιρικά πόρταλ και τα social media καθώς λίγοι θα είναι αυτοί που θα ψάξουν κάποιο πειρατικό κανάλι για να δουν την ντερμπάρα μεταξύ της Αλ Νασρ και της Αλ Αχλί!

Σίγουρα τα λεφτά ήταν πολλά για να αρνηθεί – Όχι πως τα έχει και τόση ανάγκη –  όμως όχι αρκετά για να προδώσει ο «Βασιλιάς» τους πιστούς υπηκόους του…

EYE Sport Cyprus

Previous slide
Next slide