Κάρλος Τέβες: Ένας “Απάτσι” που νίκησε τη ζωή! (video pics)

Κάρλος Τέβες
[bsa_pro_ad_space id=3]

Ο Κάρλος Τέβες έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά του στην αιωνιότητα του ποδοσφαίρου και το Debut.gr μελέτησε και σκιαγράφησε το ταξίδι του «απάτσι».

Για τον Κάρλος Αλμπέρτο Τέβες δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Το ποιος είναι, τι κατέκτησε και που αγωνίστηκε, λίγο-πολύ οποιοσδήποτε μπορεί να το βρει. Υπάρχει γραμμένο κάπου μέσα στις εκατομμύρια σελίδες που θα πετάξει κάθε μηχανή αναζήτησης απλά και μόνο γράφοντας το όνομά του. Ακόμα και στο Netflix! Ωστόσο, το πεπρωμένου του είχε επιφυλάξει να γίνει κάτι παραπάνω από ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής.

Θυμάμαι τον παππού μου να μου λέει συχνά για τον Τέβες ανάμεσα στις κλασικές ποδοσφαιρικές συζητήσεις που κάνουμε και εκείνα τα ανεκτίμητα ταξίδια στο παρελθόν που μου προσφέρει.

«Το καλοκαίρι του 04′ είχα πάει με την γιαγιά στο Καραϊσκάκη να δω την Αργεντινή στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τον είχα δεί από το ζέσταμα. Έιχα γυρίσει και της είπα, Άννα, αυτός ο νεαρός με το σημάδι θα αφήσει εποχή! Τον είχα δει εγώ από τότε, έκανε πράγματα διαφορετικά από τους υπόλοιπους…».

Οδηγάμε… κοιτάζοντας προς τα πίσω

Ο Καναδός επικοινωνιολόγος Μάρσαλ Μακ Λούαν είχε πει κάποτε: «Οδηγούμε προς το μέλλον κοιτάζοντας -από τον καθρέφτη- προς τα πίσω (παρελθόν)». Το παρελθόν είναι ο πλοηγός στην βάρκα του μέλλοντος και ο Τέβες είναι αδιαμφισβήτητα επιβάτης της. Το σημάδι στον λαιμό του προέρχεται από καυτό νερό που είχε πέσει πάνω του όταν ήταν μόλις 10 μηνών! Ο ίδιος ανά τα χρόνια, έχει αρνηθεί πολλές φορές να κάνει κάποια πλαστική χειρουργική επέμβαση. Ισχυριζόταν πως του θυμίζει το παρελθόν του και δεν ντρέπεται για αυτό. Εκεί ανήκουν καταστάσεις, όπως, ο θάνατος του πατέρα του πριν την γέννηση του και η υιοθεσία από τον θείο του και το… πολεμικό κλίμα που βίωνε καθημερινά, καθώς μεγάλωσε σε μία από τις πιο επικίνδυνες «γειτονιές» του Μπουένος Άιρες. Όλο αυτό, άφησε ως αντίκτυπο την δολοφονία του παιδικού του φίλου. Η ζωή του έδειξε την χειρότερή της πλευρά, τον προσκάλεσε στο «τρενάκι του σκότους », αλλά εκείνος, της αρνήθηκε ευγενικά, γιατί οδηγούσε προς το μέλλον. Η απόφασή του να κυνηγήσει το όνειρό του ήταν αυτή που τον οδήγησε στο φως. Πάντα όμως κοιτούσε προς τα πίσω.

«…ο Τέβες έκανε πράγματα διαφορετικά…»

Αν παρατηρήσει κανείς την καριέρα του, ο «απάτσι» πήρε αποφάσεις που διέφεραν από τους υπόλοιπους συναθλητές του. Αρχικά, μετά το ξεκίνημα του παραμυθιού του στην μεγάλη του αγάπη την Μπόκα Τζούνιορς και τον ένα χρόνο που αγωνίστηκε στην Κορίνθιανς, ο Τέβες επέλεξε την Αγγλία σαν έδρα για το… όνειρο, σε αντίθεση με τους περισσότερους Λατινοαμερικάνους που επιλέγουν την Ισπανία, λόγο της γλώσσας. Στο «νησί» τον καλώς όρισε η Γουέστ Χαμ, αλλά τα κεφάλαια με τα χρυσά γράμματα, προστέθηκαν με τις φανέλες από δύο ομάδες του Μάντσεστερ. Δεν ήταν άλλες από την Γιουνάιτεντ και την Σίτι. Ο Τέβες κέρδισε τα πάντα κατά την διαμονή του στην Αγγλία, και κυρίως επιβεβαίωσε το μάτι του παππού μου. Ξεδίπλωσε το ταλέντο του, χόρεψε με παρτενέρ και τις δύο συμπολίτισσες και έκανε την διαφορά σε μία σκληροτράχηλη Πρέμιερ Λιγκ. Έκανε πράγματα διαφορετικά από τους υπόλοιπους…

Κάτι παραπάνω από «Happy End»

Το καλοκαίρι του 2021 βγήκαν από το στόμα του δακρυσμένου Τέβες τα εξής λόγια:

«Φεύγω γιατί δεν μπορώ να προσφέρω παραπάνω»

Κάπως έτσι, ο «Carlitos de la gente» (ο Καρλίτο του λαού) αποχαιρέτησε, ως αρχηγός της ομάδας πλέον, τους φίλους της Μπόκα Τζούνιορς, αλλά και ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Είδε να γίνεται μέρος της ιστορίας του συλλόγου που τον δέχτηκε ως παιδί και τον περίμενε ανυπόμονα για να ζήσουν μαζί στην αιωνιότητα.

EYE Sport Cyprus

Previous slide
Next slide