Ιστορική συνάντηση στο Παραλίμνι μεταξύ Γουέστ Χαμ και Ένωσης Νέων Παραλιμνίου! (pics video)

Γουέστ Χαμ Παραλιμνίου
[bsa_pro_ad_space id=3]
Η επίσκεψη της Γουέστ Χαμ στην Κύπρο για τον αγώνα εναντίον της ΑΕΚ Λάρνακας έφερε στην επιφάνεια την στενή σχέση της αγγλικής ομάδας με την κυπριακή Ένωση Νέων Παραλιμνίου!

Η Γουέστ Χαμ βρίσκεται από εχθές στην Κύπρο όπου θα αντιμετωπίσει σήμερα (19:45) την ΑΕΚ Λάρνακας για την φάση των 16 του Europa Conference League, σε έναν ιστορικό αγώνα για τους Κύπριους! Μέχρι την χθεσινή ημέρα λίγοι ήταν αυτοί που γνώριζαν τον τρόπο με τον οποίο τα «Σφυριά» επηρέασαν την ιστορία μιας άλλης κυπριακής ομάδας, της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου!

Πίσω στην δεκαετία του ’70 ο Μπόμπι Μουρ, σύχναζε σε ένα εστιατόριο κοντά στο θρυλικό Άπτον Παρκ, το οποίο άνηκε στους αδερφούς Παρνέρους, δύο Κύπριους από το Παραλίμνι οι οποίοι είχαν μετακομίσει στο Λονδίνο. Ο εμβληματικός αρχηγός της Γουέστ Χαμ και της εθνικής Αγγλίας, έγινε φίλος με τα δύο αδέρφια, τα οποία εκτός από φανατικοί υποστηρικτές των «Σφυριών», είχαν εκμυστηρευτεί στον Μουρ, την αγάπη τους για την ομάδα του Παραλιμνίου, την ομάδα του μέρους δηλαδή από το οποίο κατάγονταν.

Ο Μπόμπι Μουρ, που ξεχώριζε για το ποιόν του τόσο εντός, όσο κι εκτός γηπέδου, δώρισε δύο πλήρη σετ ποδοσφαιρικών εμφανίσεων της Γουέστ Χαμ στα αδέρφια ώστε να τα στείλουν στην αγαπημένη τους ομάδα, την Ένωση Νέων Παραλιμνίου. Έτσι, από το 1971 και μετά τα χρώματα της κυπριακής ομάδας από το κόκκινο και το άσπρο, έγιναν το βυσσινί και το γαλάζιο!

Στο πλαίσιο της αναγνώρισης αυτής της στενής σχέσης, βρέθηκε εχθές αντιπροσωπεία της Γουέστ Χαμ στο Παραλίμνι με προεξέχοντα τον Μαρκ Νομπλ! Ο «Μr. Γουέστ Χαμ» βρέθηκε στην έδρα της ΕΝΠ, οπού ήταν παρόντες παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της ομάδας και σύσσωμη η διοίκηση.

Ο Νομπλ είναι από τους κύριους παράγοντες που αυτή η άγνωστη σύνδεση «επισημοποιήθηκε» ενώ αποκάλυψε ότι έρχεται για διακοπές στην Κύπρο τα τελευταία 30 χρόνια και πλέον διατηρεί σπίτι σε παραπλήσια περιοχή από την έδρα της ομάδας, σχολιάζοντας μεταξύ άλλων: «Είναι μία πολύ ωραία ιστορία, βλέπεις παντού το σήμα της Γουέστ Χαμ, ακόμα και στο βενζινάδικο! Τώρα που αποσύρθηκα θα προσπαθήσω να την ενισχύσω περισσότερο».

EYAP.GR

EYE Sport Cyprus

Previous slide
Next slide