Η ομάδα που έπαιξε με 15 παίκτες κόντρα στην Άρσεναλ εκμεταλλευόμενη την πυκνή ομίχλη! (video / pics)

[bsa_pro_ad_space id=3]

Στο ποδόσφαιρο κατά τη διάρκεια των χρόνων έχουμε δει πολλά και διάφορα παράξενα με έναν φιλικό αγώνα μεταξύ Άρσεναλ και Ντιναμό Μόσχας να ξεπερνά ότι έχουμε ακούσει μέχρι τώρα!

Άρσεναλ και Ντινάμο Μόσχας έπαιξαν ένα φιλικό κάτω από πυκνή ομίχλη στο White Hart Lane το 1945. Παρά την επιθυμία των παικτών να αναβληθεί εξαιτίας των συνθηκών, ο ρέφερι της αναμέτρησης επέμενε πως το φιλικό μπορούσε να διεξαχθεί. Η ομίχλη ήταν τόσο πυκνή, που το ματς εξελίχθηκε σε… κωμωδία.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στο White Hart Lane αντί του Χάιμπουρι γιατί η φυσική έδρα των “κανονιέρηδων” ήταν μη διαθέσιμη αφού είχε μετατραπεί για τις ανάγκες του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου σε κέντρο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας.

Οι κακές καιρικές συνθήκες

Ενώ όλα κυλούσαν ομαλά με 54.000 κόσμο στις εξέδρες να περιμένει την έναρξη του αγώνα, λίγα λεπτά πριν την σέντρα ένα μεγάλο σύννεφο ομίχλης κάλυψε το γήπεδο σε τέτοια φάση που κανείς δεν μπορούσε να δει τίποτα στον αγωνιστικό χώρο!

Παρά τις διαμαρτυρίες για τις αντίξοες συνθήκες ο ρεφερί του αγώνα αποφάσισε να ξεκινήσει τον αγώνα και μαζί του θα ξεκινούσε μια ανεπανάληπτη εκδοχή του θέατρου του παραλόγου.

Το πρώτο μισό

Λόγο της ελάχιστης ορατότητας οι δύο ομάδες δυσκολεύονταν αρκετά να αμυνθούν με το πρώτο γκολ να μην αργεί και τους Ρώσους να βρίσκουν δίκτυα μόλις στα 30 δεύτερα. Η απάντηση από τους κανονιέρηδες ήταν άμεση με το τέλος του ημιχρόνου να βρίσκει τους Λονδρέζους μπροστά στο σκορ με 3-2.

Η παρωδία του δευτέρου ημιχρόνου

Με την έναρξη του δευτέρου μισού η κατάσταση με την ομίχλη έφτασε στο απροχώρητο και τις δύο ομάδες να το εκμεταλλεύονται σπάζοντας κάθε ποδοσφαιρικό κανόνα!

Πρώτα λοιπόν οι φιλοξενούμενοι έκαναν μια αλλαγή, στην οποία ο αναπληρωματικός μπήκε κανονικά στο γήπεδο, αλλά έμεινε μέσα κι αυτός που ήταν να αντικατασταθεί.

Μαρτυρίες μάλιστα αναφέρουν ότι τους… άρεσε τόσο πολύ το κόλπο, που κάποια στιγμή έφτασαν να αγωνίζονται ακόμα και με 15 παίκτες στο γήπεδο!

Οι κανονιέρηδες δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια αφού όταν ποδοσφαιριστής τους αντίκρισε την κόκκινη κάρτα βγήκε για λίγο εκτός αγωνιστικού χώρου και επέστρεψε λίγο μετά χωρίς να τον καταλάβει κανείς!

Φυσικά, ο Ρώσος ρεφ έπαιξε σημαντικό ρόλο στον αγώνα αφού σύμφωνα με αναφορές αποτέλεσε τον “12ο” ποδοσφαιριστή της Ντιναμό σπρώχνοντας την απροκάλυπτα στο να πάρει την νίκη με 4-3 καθώς και τα δύο γκολ των συμπατριωτών του στο δεύτερο μισό επιτεύχθηκαν από θέση οφσάιντ!

Το τελικό χτύπημα

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά λίγο πριν το φινάλε του αγώνα ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων κατά την προσπάθεια του να αποκρούσει την μπάλα, χτύπησε δυνατά με το κεφάλι στο δοκάρι και τον αγώνα να ολοκληρώνετε με τους κανονιέρηδες να τοποθετούν άτομο από την κερκίδα στη θέση του τερματοφύλακα.

Πρόκειται ίσως για την πιο μεγάλη ποδοσφαιρική παρωδία στην ιστορία του ποδοσφαίρου με την εφημερίδα “Mail” την επομένη μέρα να αναφέρει σε τίτλο της “πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική φάρσα που παίχτηκε ποτέ…»

EYE Sport Cyprus

Previous slide
Next slide