Η κυβέρνηση της Γαλλίας απαγόρευσε την μετακίνηση των οπαδών της Λάτσιο!

[bsa_pro_ad_space id=3]

Χωρίς τους οπαδούς της θα αντιμετωπίσει η Λάτσιο την Μαρσέιγ στο «Βελοντρόμ» την Πέμπτη (04/11, 22:00), ύστερα από διάταγμα που υπογράφηκε από τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανάν.

Μαρσέιγ και Λάτσιο θα κοντράρουν τις δυνάμεις τους την ερχόμενη Πέμπτη (04/11, 22:00) για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Ωστόσο, οι οπαδοί των «λατσιάλι» δεν θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν κοντά στους παίκτες του Μαουρίτσιο Σάρι, σε μια «μάχη» που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για την τύχη της ομάδας στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση. Κι αυτό διότι απαγορεύτηκε η μετακίνηση των Ιταλών οπαδών, ύστερα από διάταγμα που υπογράφηκε από τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανάν.

Η εν λόγω διάταξη κάνει λόγο για «βίαιη συμπεριφορά ορισμένων οπαδών της Λάτσιο κατά τη διάρκεια ταξιδιών τους στο εξωτερικό», τονίζοντας ότι «απαγορεύεται η είσοδος σε ναζιστές οπαδούς σε οποιαδήποτε γαλλικό έδαφος, λιμάνι, σιδηρόδρομο και αεροδρόμιο και επίσης (για όσοι βρίσκονταν ήδη στη Γαλλία) στη μητροπολιτική περιοχή της Μασσαλίας».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι οπαδοί της Λάτσιο «συνηθίζουν να τραγουδούν φασιστικά τραγούδια και να χαιρετάνε ναζιστικά». Για αυτούς τους λόγους, λοιπόν, ανακοινώθηκαν τα συγκεκριμένα μέτρα.

Η απάντηση από πλευράς Λάτσιο δεν άργησε να έρθει, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η ιταλική ομάδα έχει δώσει μάχες κατά της βίας, ακόμη και με τους δικούς τους οπαδούς.

«Η απόφαση του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών να απαγορεύσει στους οπαδούς της Λάτσιο να ταξιδεύουν στην πόλη της Μασσαλίας δεν προκαλεί έκπληξη και είναι σύμφωνη με αυτό που έχουν ήδη αποφασίσει οι ιταλικές αρχές στο πρώτο σκέλος. Μάλλον, οι μέθοδοι εφαρμογής του διατάγματος σε εθνική κλίμακα και οι αδικαιολόγητοι λόγοι του (που αναφέρθηκαν επίσης στα εθνικά δελτία ειδήσεων) προκαλούν έκπληξη. Η Λάτσιο δεν μπορεί να δεχτεί καμία προσβολή στους οπαδούς της. Ο σύλλογος έχει καταπολεμήσει τη βίαιη συμπεριφορά και κάθε είδους διάκριση με συγκεκριμένες ενέργειες, εντός και εκτός γηπέδων», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Ρωμαίοι.

Το διάταγμα του Ζεράλντ Νταρμανάν προκάλεσε πολιτικές αντιδράσεις, καθώς η Τζόρτζια Μελόνι, επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος «Fratelli d’ Italia», ανέφερε πως περιμένει από την ιταλική κυβέρνηση να επέμβει άμεσα.

«Η ιταλική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός θα πρέπει να επέμβουν μετά την ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείο Εσωτερικών. Είμαστε μπροστά στον κίνδυνο να δημιουργηθεί ένα άσχημο και προηγούμενο δεδικασμένο: Με αφορμή έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, στην προκειμένη περίπτωση το Μαρσέιγ – Λάτσιο, η κυβέρνηση ενός κράτους απαγορεύει την είσοδο στη χώρα σε πολίτες ενός άλλου απλά και μόνο επειδή δηλώνουν οπαδοί μιας ομάδας. Περιμένουμε από τον Ντράγκι να πάρει ξεκάθαρη θέση. Η απαγόρευση εισόδου στη χώρα, όχι απλά η απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο, είναι κόντρα σε κάθε διεθνή νόμο για την ελεύθερη μετακίνηση πολιτών».

Υπενθυμίζεται πάντως ότι ο 2018 στη Μασσαλία είχαν τραυματιστεί τέσσερα άτομα από μαχαίρι, σε συμπλοκή με 200 οπαδούς, μετά από αγώνα της Μαρσέιγ με την Λάτσιο.

gazzetta.gr

EYE Sport Cyprus

Previous slide
Next slide