Η Ελλάδα είναι και επίσημα μέσα στις υποψήφιες χώρες να αναλάβει το Μουντιάλ του 2030! (pic)

Ελλάδα Μουντιάλ 2030

Η Ελλάδα είναι και επίσημα μέσα στις υποψήφιες χώρες να αναλάβει το Μουντιάλ του 2030.

meridian in text

Επίσημες σήμερα έγιναν οι υποψηφιότητες για το Μουντιάλ του 2030. Τρεις συνδιοργανώσεις θα μονομαχήσουν για την τελική κατάληξη του θεσμού. Η πρώτη είναι εκείνη της Νοτίου Αμερικής, της οποίας μάλιστα οι εκπρόσωποι τονίζουν πως δικαιούνται την διοργάνωση αφού θα συμπληρωθούν 100 χρόνια από το πρώτο τουρνουά που έγινε στην Ουρουγουάη. Η Αργεντινή, η Παραγουάη και η χώρα που αναφέραμε θέλουν να πάρουν το τουρνουά αφού υποδομές διαθέτουν και θα αναπτύξουν περισσότερο το ποδοσφαιρικό τους δίκτυο.

Η δεύτερη είναι εκείνη της ΙβηρικήςΗ Ισπανία, η Πορτογαλία και το Μαρόκο (όχι η Ουκρανία) θα προσπαθήσουν να διοργανώσουν το τουρνουά. Η χώρα της Βορείου Αφρικής, είχε καταθέσει άλλη μια προσφορά για το Μουντιάλ του 2026, αλλά είχε πέσει στο… κενό. Χρειάζονταν νέες σύγχρονες υποδομές 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα περιόριζαν την ζέστη και θα μπορούσαν να υποδεχτούν πολλούς φιλάθλους, αλλά η υποβολή προσφορών από κοινού με την Ισπανία και την Πορτογαλία, μειώνει τις ανάγκες σε εγκαταστάσεις.

Η τρίτη είναι αυτή της Σαουδικής Αραβίας, της Αιγύπτου και της Ελλάδας. Η χώρα μας είναι μέσα σε μία από τις υποψηφιότητες, με σκοπό να φιλοξενήσει τουλάχιστον δέκα ματς. Πριν λίγο καιρό δημοσίευμα υποστήριζε πως οι Άραβες μεγιστάνες θα κατέθεταν αίτημα στις κυβερνήσεις των άλλων δύο υποψηφίων με σκοπό να χτίσουν γήπεδα υπερσύγχρονα σε αυτές με αντάλλαγμα όλα τα κέρδη της διοργάνωσης σε χρηματικό επίπεδο.

Φυσικά, οι υποψηφιότητες περνούν πάντοτε από ψηφοφορία από τις ομοσπονδίες-μέλη και αποφασίζεται ποια από αυτές θα αναλάβει τη διοργάνωση.

EYE Sport Cyprus

Previous slide
Next slide

Related Posts

Follow Us

SOCIAL