Η ΔΟΕ ανακοίνωσε επίσημα πως είναι ενάντια στην ιδέα για Μουντιάλ ανά διετία!

[bsa_pro_ad_space id=3]

Σύμμαχο βρήκε η UEFA στο «πρόσωπο» της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) σχετικά με τα σχέδια της FIFA να διεξάγει το Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια.

Η ΔΟΕ εξέφρασε τις ενστάσεις της για την προοπτική αυτή εστιάζοντας στον αρνητικό αντίκτυπο που θα υπάρξει σε άλλα αθλήματα, την ισότητα των φύλων και την ευημερία/υγεία των παικτών, ενώ δεν αναφέρθηκε ο πιθανός αντίκτυπος στο τουρνουά ποδοσφαίρου ανδρών των Ολυμπιακών Αγώνων αν το Παγκόσμιο Κύπελλο διεξάγεται κάθε δύο χρόνια.

«Η ΔΟΕ συμμερίζεται αυτές τις ανησυχίες και υποστηρίζει τις εκκλήσεις των φορέων του ποδοσφαίρου, των διεθνών αθλητικών ομοσπονδιών και των μεγάλων διοργανωτών τουρνουά για μια ευρύτερη διαβούλευση, συμπεριλαμβανομένων των εκπροσώπων των αθλητών, η οποία προφανώς δεν έχει πραγματοποιηθεί», ανέφερε.

Ο επικεφαλής της ποδοσφαιρικής ανάπτυξης της FIFA, Αρσέν Βενγκέρ, αποκάλυψε για πρώτη φορά αυτό το καλοκαίρι την πρόθεση της FIFA να διερευνήσει το ενδεχόμενο διεξαγωγής ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια, και η αντίθεση αυξάνεται σταθερά από τότε. Αρκετές ομοσπονδίες, πρωταθλήματα, παίκτες, προπονητές, με πρώτη την UEFA που δεν θέλει να πληγούν οι διοργανώσεις της και ειδικά το Euro ή το Nations League, εξέφρασαν δημόσια διαφωνία για το σχέδιο, το οποίο η FIFA συνέχισε να υποστηρίζει δημόσια, έχοντας-με τη σειρά της-εξασφαλίσει ισχυρή υποστήριξη.

sport-fm.gr

EYE Sport Cyprus

Previous slide
Next slide