Επίσημο: Κατηγορούμενη η Μπαρτσελόνα για το «σκάνδαλο Νεγκρέιρα» (pic)

Μπαρτσελόνα σκάνδαλο
[bsa_pro_ad_space id=3]

Οι «μπλαουγκράνα» αντιμετωπίζουν σοβαρότατες κατηγορίες για απάτη και διαφθορά στον χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά και για πλαστογραφία εμπορικών εγγράφων.

Στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βαρκελώνης οδηγείται η υπόθεση Νεγκρέιρα, στην οποία εμπλέκεται άμεσα η Μπαρτσελόνα και, μεταξύ άλλων, ο πρώην πρόεδρός της, Μπαρτομέου.

Οι «μπλαουγκράνα» αντιμετωπίζουν σοβαρότατες κατηγορίες για απάτη και διαφθορά στον χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά και για πλαστογραφία εμπορικών εγγράφων.

Επιπλέον, η Μπαρτσελόνα βρίσκεται στο… στόχαστρο λόγω των πολλών εκατομμυρίων που φέρεται να πλήρωνε τον Ισπανό πρώην διαιτητή και μέλος της επιτροπής διαιτησίας της χώρας, Ενρίκεθ Νεγκρέιρα.

Όπως επισημαίνει η Εισαγγελία, ο Νεγκρέιρα από τη θέση που είχε θα μπορούσε να κάνει ενέργειες για να ευνοήσει την Μπαρτσελόνα με την επιλογή των διαιτητών που θα σφύριζαν τα παιχνίδια της, και κατά συνέπεια έτσι να επηρεαστούν τα αποτελέσματα των αγώνων της.

Οι πληρωμές από την Μπαρτσελόνα στον Νεγκρέιρα γινόντουσαν μέσω των δύο εταιριών του, λαμβάνοντας έτσι σχεδόν 3 εκατ. ευρώ κατά τη διάρκεια της τετραετίας 2014-2018 (7 εκατ. συνολικά από το 2001 έως το 2018), ενώ όταν ο Νεγκρέιρα παραιτήθηκε από την αντιπροεδρία της επιτροπής διαιτησίας, ταυτόχρονα σταμάτησαν και οι πληρωμές της Μπαρτσελόνα.

Μένει να δούμε πως θα εξελιχθεί όλη αυτή η κατάσταση, με τους Καταλανούς να κινδυνεύουν με πολύ βαριές τιμωρίες, μία εκ των οποίων και ο αποκλεισμός από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, σε περίπτωση που τελικά καταδικαστούν.

Πηγή: sport-fm.gr

EYE Sport Cyprus

Previous slide
Next slide