Επίσημο: Κατεδαφίζεται το Σαν Σίρο το 2026! (pics)

[bsa_pro_ad_space id=3]

Ένα από τα πιο γνωστά και εμβληματικά γήπεδα στην Ευρώπη (Σαν Σίρο) αναμένεται να αλλάξει ολοκληρωτικά, μετά τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2026, που θα διεξαχθούν στην Ιταλία.

Σύμφωνα με το “Gazzetta dello Sport”, Μίλαν και Ίντερ αποφάσισαν την κατεδάφιση του γηπέδου τους, στη θέση του οποίου θα κατασκευαστεί νέο, αξίας ενός δισεκατομμυρίου λιρών.

Το στάδιο θα ονομάζεται “La Cathedral” και οι οπαδοί των δύο ομάδων θα λύσουν το χρόνιο… πρόβλημα με την ονομασία του γηπέδου, καθώς οι μεν (Ίντερ) το έλεγαν “Giuseppe Meazza” και οι δε (Μίλαν) “San Siro”.

Η πρόταση είναι να κατεδαφιστεί το γήπεδο, αφού φιλοξενήσει την τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2026. Οι αρμόδιοι υπολογίζουν την έναρξη εργασιών κατασκευής του νέου γηπέδου το 2024, με σκοπό να είναι ετοιμο τη σεζόν 2027-28.

Σύμφωνα με το πλάνο που είχαν παρουσιάσει πέρυσι οι δύο ομάδες, το στάδιο θα έχει ορθογώνιο σχήμα και θα περιβάλλεται από κάθετα πτερύγια, τα οποία θα εκτείνονται προς τα έξω για να στηρίξουν έναν γυάλινο τοίχο, που θα περικλείει ένα χώρο που περιγράφεται ως «ηλιόλουστη γκαλερί».

Σύμφωνα με την «Corriere della Sera», οι δύο ομάδες του Μιλάνου εκτιμούν αύξηση εσόδων κατά 120 εκατομμυρίων ευρώ, παρά τη μείωση της χωρητικότητας από 80.000 σε 60.000 καθίσματα.

ertsports.gr

EYE Sport Cyprus

Previous slide
Next slide