Επίσημο: Η UEFA αποκλείει τους Ρώσους από όλες τις διοργανωσεις! (pic)

[bsa_pro_ad_space id=3]

Σε συνέχεια των κυρώσεων από τις 28 Φεβρουαρίου (λίγες ημέρες, δηλαδή, αφότου ξεκίνησε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία), η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου αποφάσισε σήμερα (UEFA) (2/5) τον αποκλεισμό από τις διοργανώσεις της και για την επόμενη σεζόν όλων των ρωσικών συλλόγων, αλλά και των εθνικών ομάδων, όλων των κατηγοριών!

Η εξέλιξη αυτή οδηγεί τον πρωταθλητή Κύπρου απευθείας στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, γεγονός που σημαίνει ότι θα έχει εξασφαλισμένη είσοδο στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ (στο χειρότερο σενάριο)!

Μετά από συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής, η UEFA ανακοίνωσε μία σειρά από κυρώσεις, που αφορούν τόσο τις καλοκαιρινές διοργανώσεις όσο και αυτές της επόμενης σεζόν.

Πιο συγκεκριμένα: Όλοι οι ρωσικοί σύλλογοι αποκλείονται από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της σεζόν 2022-23, τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες. Αυτό σημαίνει, σε πρώτη φάση, ότι η σχεδόν σίγουρη πρωταθλήτρια Σέλτικ του Γιώργου Γιακουμάκη πηγαίνει, πιθανότατα, απευθείας στους ομίλους του Champions League! Δείτε εδώ πώς διαμορφώνεται, πλέον, η εικόνα στις τρεις δια συλλογικές διοργανώσεις της UEFA.

Επίσης:

– Η Ρωσία θα λάβει μόλις 4.333 βαθμούς στην πενταετή βαθμολογία χωρών της UEFA, κάτι, φυσικά, που αφορά άμεσα το ελληνικό ποδόσφαιρο!

– Η εθνική ανδρών δεν θα συμμετάσχει στο Nations League, μηδενίζεται σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου και υποβιβάζεται στην τρίτη κατηγορία.

– Η Πορτογαλία παίρνει τη θέση της εθνικής γυναικών της Ρωσίας στο EURO 2022.

– Απορρίπτεται η ρωσική υποψηφιότητα για τη διοργάνωση είτε του EURO 2028 είτε του 2032. Αυτό σημαίνει ότι στην «κούρσα» απέμειναν η Μεγάλη Βρετανία και τα ιρλανδικά κράτη κόντρα στην Τουρκία, που διεκδικεί και το EURO 2032 με την Ιταλία.

sport-fm.gr

EYE Sport Cyprus

Previous slide
Next slide