Επίσημο: Η FIFA κατέθεσε πρόταση για Μουντιάλ κάθε 2 χρόνια από το 2026! (pic)

Και εκεί που κανείς δεν πίστευε πως θα γίνει πράξη το πλάνο για Mundial κάθε διετία, η FIFA έριξε τη βόμβα! Η παγκόσμια Αρχή του ποδοσφαίρου κατέθεσε επίσημη πρόταση για το πλάνο της στις συνομοσπονδίες όλων των ηπείρων. Πρόταση η οποία πρέπει να ψηφιστεί πριν γίνει πραγματικότητα.

meridian in text

Ενώ ολοένα και περισσότεροι ποδοσφαιριστές γκρινιάζουν για τον αυξημένο αριθμό αγώνων μέσα στη σεζόν, η FIFA μάλλον σφυρίζει αδιάφορα! Αυτό διότι η Αρχή του ποδοσφαίρου στον πλανήτη αποφασίζει να στηρίξει το μέχρι σήμερα σενάριο για υλοποίηση του Mundial κάθε διετία!

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου, η πρόταση της FIFA μόνο καλό θα κάνει στους συλλόγους. Αυτό διότι θα μειωθούν. Αυτό διότι οι μέρες απουσίας των παικτών μέσα στο έτος θα μειωθούν σημαντικά, μόλις στις 30 ημέρες (από 50 που είναι τώρα). Αυτό θα γίνει μέσω των μειωμένων προκριματικών αγώνων, οι οποίο θα διεξάγονται σε μόλις δύο «παράθυρα». Οι μήνες θα είναι Οκτώβριος και Μάρτιος, με μέχρι επτά αγώνες!

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό γίνεται τη στιγμή που άπαντες ζητούν λιγότερα παιχνίδια κάθε έτος. Ειδικά από τις συνομοσπονδίες της Ευρώπης και της Νότιας Αμερικής, όπου τα πολλά παιχνίδια έχουν γονατίσει παίκτες και ομάδες. Σύμφωνα με το έγγραφο που απέστειλε η FIFA, ο συνολικό όγκος παιχνιδιών θα μειωθεί και στις δύο συνομοσπονδίες. Αναφέρεται πως UEFA και CONMEBOL δείχνουν αρνητική στάση στο επίδοξο σχέδιο της FIFA.

Μέχρι να γίνει τελική ψηφοφορία για το αν θα εφαρμοστεί ή όχι το νέο πλάνο όλα είναι στον αέρα. Αν τελικά υπερψηφιστεί περνάμε σε μια νέα εποχή για το Mundial, το οποίο κάθε δύο χρόνια θα κοσμεί τα γήπεδα του πλανήτη.

Related Posts

Follow Us

SOCIAL