Δεκαοχτώ χρόνια από το “Θαύμα” της Λίβερπουλ στην Πόλη!(video)

Λίβερπουλ 2005 θαύμα
[bsa_pro_ad_space id=3]

Δεκαοχτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ που μας πρόσφερε στιγμές που θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο έως απίθανο να ξαναζήσουμε, αφου η Λίβερπουλ πέτυχε το ακατόρθωτο. Τέτοια ανατροπή δεν ξανάγινε και θεωρείται ακατόρθωτο να ξαναγίνει! Η Μίλαν είχε πάει στα αποδυτήρια του Ατατούρκ με 3-0 και είχε βάλει… και τα δύο χέρια στα αυτιά της υπερπολύτιμης κούπας! Υπολόγιζαν, όμως, χωρίς τον Τζέραρντ και την παρέα του!

Το σόου των «ροσονέρι»

Όλα ξεκίνησαν πριν τη συμπλήρωση του 1ου λεπτού, όταν ο Πάολο Μαλντίνι άνοιξε το σκορ στο 52ο δευτερόλεπτο, το πιο γρήγορο γκολ σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ, και έδειξε το δρόμο στους συμπαίκτες του.

Οι παίκτες του Κάρλο Αντσελότι έκαναν ό,τι ήθελαν στο 1ο ημίχρονο και ευτύχησαν να σκοράρουν άλλα δύο τέρματα μέσα σε 5 λεπτά (39′, 44′) με σκόρερ τον Ερνάν Κρέσπο.

Η ολική επαναφορά των «κόκκινων»

Το σφύριγμα της λήξης του ημιχρόνου από τον Ισπανό διαιτητή, Μανουέλ Μεχούτο Γκονσάλες ήχησε σαν ένα τεράστιο ξυπνητήρι για τους παίκτες του Ράφα Μπενίτεθ.

Στο 54ο λεπτό ο μεγάλος αρχηγός της Λίβερπουλ, Στίβεν Τζέραρντ, έκανε το 3-1 με κεφαλιά και έδωσε το έναυσμα για το έπος που θα ακολουθούσε.

Δύο λεπτά αργότερα, ένας κεραυνός του Βλάντιμιρ Σμίτσερ καρφώθηκε στη δεξιά γωνία του Ντίντα για το 3-2 και το θαύμα ήταν καθοδόν.

Οι «κόκκινοι» δεν περίμεναν και πολύ, καθώς στο 60ο λεπτό ο Τσάμπι Αλόνσο έκανε το 3-3 σε επαναφορά από πέναλτι που εκτέλεσε ο ίδιος κι απέκρουσε ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ.

Μέχρι τη συμπλήρωση των 90 λεπτών δεν άλλαξε κάτι και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση, όπου η Λίβερπουλ καρδιοχτύπησε ουκ ολίγες φορές, με μία εξ αυτών να έχει ήρωα τον Τραορέ, που έβγαλε πάνω στη γραμμή το σουτ του Σεβτσένκο. Τα 30′ κύλησαν με τον Ντούντεκ και τους αμυντικούς του να αποκρούουν τις επιθέσεις των «ροσονέρι» και ο τελικός κατέληξε στα πέναλτι.

Ο Πολωνός – σούπερ ήρωας του Λίβερπουλ!

Η ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι ήταν έτοιμη να ξεκινήσει. Ο Πολωνός τερματοφύλακας παίρνει θέση στην εστία του και με τους ελιγμούς του δείχνει να καλύπτει κάθε σπιθαμή του τέρματος!

Ο Σερζίνιο, πρώτο θύμα, έστειλε την μπάλα έξω μην μπορώντας να βρει τρόπο να τη στείλει στην -γεμάτη από Ντούντεκ- εστία.

Δεύτερο θύμα, ο Αντρέα Πίρλο, που είδε τον Πολωνό να κρατάει το μηδέν στα πέναλτι. Τόμασον και Κακά ευστόχησαν αλλά μετά μίλησε ξανά ο Γέρζι…

Το σκορ στα πέναλτι ήταν 3-2 υπέρ της Λίβερπουλ, ο Σεβτσένκο έστεισε την μπάλα στην άσπρη βούλα και έπρεπε να σκοράρει για να συνεχιστεί η διαδικασία.

Ο Ντούντεκ, όμως, τον ψάρεψε ιδανικά, απέκρουσε το πέναλτι και χάρισε τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης στη Λίβερπουλ για 5η φορά στην ιστορία της.

Να σημειώσουμε, πως αυτός ο τελικός είναι ο μοναδικός χαμένος για τον Κάρλο Αντσελότι, καθώς τις υπόλοιπες τρεις φορές που συμμετείχε ως προπονητής, γεύτηκε τη χαρά της νίκης και της κούπας!

Είναι σίγουρο πως ο τελικός αυτός θα συζητιέται όχι μόνο σήμερα, 11 χρόνια μετά, αλλά και… 111 χρόνια αργότερα!


Τα πέναλτι
Μίλαν: Σερζίνιο – Άουτ
Λίβερπουλ: Χάμαν – 0-1
Μίλαν: Πίρλο – Απόκρουση Ντούντεκ
Λίβερπουλ: Σισέ – 0-2
Μίλαν: Τόμασον – 1-2
Λίβερπουλ: Ρίισε – Απόκρουση Ντίντα
Μίλαν: Κακά – 2-2
Λίβερπουλ: Σμίτσερ 2-3
Μίλαν: Σεβτσένκο – Απόκρουση Ντούντεκ

Μίλαν (Αντσελότι): Ντίντα, Καφού, Μαλντίνι, Νέστα, Σταμ, Γκατούζο (112′ Ρούι Κόστα), Ζέεντορφ (86′ Σερζίνιο), Πίρλο, Κακά, Σεβτσένκο, Κρέσπο (85′ Τόμασον)

Λίβερπουλ (Μπενίτεθ): Ντούντεκ, Φίναν (46′ Χάμαν), Χίπια, Τραορέ, Κάραχερ, Ρίισε, Τσάμπι Αλόνσο, Τζέραρντ, Χάρι Κίουελ (23′ Σμίτσερ), Λουίς Γκαρσία, Μπάρος (85′ Σισέ)

EYE Sport Cyprus

Previous slide
Next slide