Γερμανός καλλιτέχνης τοποθέτησε 6500 ξεφούσκωτες μπάλες έξω από τα κεντρικά της FIFA! (video)

Ένας Γερμανός καλλιτέχνης συμμετείχε στις διαμαρτυρίες ενάντια στο προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, αφήνοντας 6.500 ξεφούσκωτες μπάλες έξω από την έδρα της FIFA στην Ελβετία.

meridian in text

6.500 μετανάστες εργάτες έχασαν τη ζωή τους τα τελευταία 12 χρόνια κατά τη διάρκεια της κατασκευής των εγκαταστάσεων που θα φιλοξενήσουν το προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Αυτά λένε τα τελευταία στοιχεία. Άραγε πόσα λεπτά σιγή μπορούν να τιμήσουν τις μνήμες αυτών των ανθρώπων;

Το προσεχές Μουντιάλ είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα στην ιστορία. Στη χώρα του κόλπου που έχει πολλάκις καταστρατηγήσει τα ανθρώπινα δικαιώματα, σε εκείνο το σημείο της γης που η ελευθερία έκφρασης είναι σε πολλές περιπτώσεις άπιαστο όνειρο, θα φιλοξενηθεί το πιο όμορφο παιχνίδι.

Οι τοποθετήσεις από πρόσωπα του αθλήματος είναι πολλές. Πιο πρόσφατη εξ’ αυτών η δήλωση του μέχρι πρότινος ομοσπονδιακού τεχνικού της Ολλανδίας Λουίς Φαν Χάαλ. Που μέμφθηκε τις προθέσεις της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, σημειώνοντας πως: «Είναι γελοίο ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο διεξάγεται στο Κατάρ. Η FIFA λέει ότι θέλει να “αναπτύξει το ποδόσφαιρο στο Κατάρ”. Ε λοιπόν, αυτά είναι μα@@@@@. Το κάνει μόνο για τα λεφτά και τα εμπορικά της συμφέροντα. Αυτό είναι το μοναδικό πράγμα που έχει σημασία για τη FIFA».

Ο Γερμανός καλλιτέχνης Volker-Johannes Trieb θέλοντας να υπογραμμίσει το έγκλημα διαρκείας που διαπράττεται στο Κατάρ, έβαλε 6.500 ξεφούσκωτες μπάλες έξω ακριβώς από τα γραφεία της FIFA στην Ελβετία. Η κάθε μία συμβόλιζε και μια χαμένη ζωή και έφερε το εξής μήνυμα: «Παγκόσμια Συνείδηση είσαι κηλίδα ντροπής»!Παράλληλα κάλεσε τον κόσμο να μποϊκοτάρει τη διοργάνωση.

gazzeta.gr

Related Posts

Follow Us

SOCIAL