Αγγλία: Τέλος οι επαναληπτικοί στο κύπελλο, εκτός League Cup οι “Ευρωπαίοι”! (pic)

[bsa_pro_ad_space id=3]

Η συνάντηση της Τετάρτης (21/09) ανάμεσα στους εκπροσώπους των 20 συλλόγων της Premier League αναμένεται να αποτελέσει ευκαιρία για να συζητηθούν μεγάλες αλλαγές αναφορικά με θέματα προγραμματισμού στο μέλλον.

Όπως αναφέρουν οι Times, υπάρχουν προτάσεις που αποσκοπούν στην αποσυμφόρηση του καλενταριού από το 2024, με μία εξ αυτών να προβλέπει κατάργηση των επαναληπτικών σε περίπτωση ισοπαλίας σε ματς για τον 3ο και τον 4ο γύρο του Κυπέλλου – κάτι ασφαλώς στο οποίο θα πρέπει να συμφωνήσει και η FA.

Ένα άλλο ενδεχόμενο που αναμένεται να συζητηθεί, είναι να εξαιρούνται από το League Cup οι ομάδες που συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ή, εναλλακτικά, να παίζουν στη θέση τους οι αντίστοιχες Κ-21!

Η διοργανώτρια αρχή της Premier League επιχειρεί να βρει… χώρο προκειμένου να είναι πιο άνετες οι ομάδες της κατηγορίας, με το δημοσίευμα πάντως να τονίζει πως δεν πρόκειται, για παράδειγμα, να προταθεί κατάργηση του League Cup.

Όσο για την EFL, αρμόδια για τις Championship, League One και League Two, υπάρχει η πεποίθηση ότι θα δεχτεί την κατάργηση των επαναληπτικών στο Κύπελλο, καθώς οι ομάδες χαμηλότερων κατηγοριών θα έχουν περισσότερες πιθανότητες να αποκλείσουν κάποιον αντίπαλο από μεγαλύτερη κατηγορία στην παράταση ή τα πέναλτι.

EYE Sport Cyprus

Previous slide
Next slide