Χρυσή Μπάλα: Σημαντικές αλλαγές για την ανάδειξη του κορυφαίου ποδοσφαιριστή!

Μετά και την αμφισβήτηση που υπήρξε στο πρόσωπο του Λιονέλ Μέσι, για την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας το 2021, οι υπεύθυνοι του βραβείου του κορυφαίου ποδοσφαιριστή φαίνεται πως πήραν την απόφαση για σημαντικές αλλαγές, στα σχετικά κριτήρια.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το τρόπαιο της Χρυσής Μπάλας θα απονέμεται πια στον κορυφαίο παίκτη και στην κορυφαία παίκτρια με βάση την απόδοσή τους ανά σεζόν (φθινόπωρο με καλοκαίρι) και όχι με βάση την εικόνα του σε ένα ημερολογιακό έτος.

Παράλληλα, η συμμετοχή του κορυφαίου ποδοσφαιριστή στην κατάκτηση τροπαίων θα μετρά περισσότερο συγκριτικά με την ατομική του απόδοση και τα προσωπικά του επιτεύγματα, ενώ δεν θα προσμετράται η συνολική καριέρα του, παρά μόνο ό,τι κατάφερε στη σεζόν που προηγήθηκε.

Οι αλλαγές πρόκειται να δημοσιευτούν στο France Football, υπό την αιγίδα του οποίου δίνεται το βραβείο από το 1956, στο τεύχος που κυκλοφορεί το Σάββατο.

Η επόμενη τελετή απονομής για την Χρυσή Μπάλα έχει προγραμματιστεί να γίνει το Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του 2022, δηλαδή νωρίτερα από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Το France Football προχωρά και σε άλλες αλλαγές, όπως την παρουσία του Ντιντιέ Ντρογκμπά στην επιτροπή για την επιλογή των υποψηφίων, αλλά και τον περιορισμό του.. εκλογικού σώματος (από 170 οι δημοσιογράφοι θα πέσουν στους 100).

Related Posts

Follow Us

SOCIAL