Το καράβι βρήκε καπετάνιο και φτάνει στην Ιθάκη!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Δέκα χρόνια περιπλανιόταν ο Οδυσσέας μέχρι να καταφέρει να επιστρέψει στην Ιθάκη και να πάρει πίσω τον θρόνο του. Πέρασε μέσα από απίστευτες περιπέτειες και δυσκολίες. Δέκα χρόνια, που ενέπνευσαν τον Όμηρο να γράψει ένα ολόκληρο έπος για αυτόν.

Τι να έλεγε άραγε για τα 30 χρόνια περιπλάνησης της Λίβερπουλ; Μια ομάδα που καθόταν στον θρόνο πολλές δεκαετίες πριν, αλλά τον έχασε και δεν κατάφερε ποτέ να επιστρέψει σε αυτόν. Οι περιπέτειες πολλές, οι ιστορίες αμέτρητες. Έφτασε πολλές φορές κοντά, αλλά διάφορες τρικυμίες έστελναν το καράβι στα βράχια αντί στην στεριά. Το καράβι επιδιορθωνόταν και ξαναδοκίμαζε. Είχε όμως πάντα την ίδια κατάληξη.

Κάτι φάνηκε να αλλάζει όταν ένας πετυχημένος και έμπειρος καπετάνιος ανέλαβε αυτό το ταλαιπωρημένο καράβι τον Οκτώβριο του 2015. Δεν φοβήθηκε την πρόκληση. Είπε απλά ότι είναι ένας «κανονικός» καπετάνιος («The normal one») και ζήτησε χρόνο. Ζήτησε 4 χρόνια για να μπορέσει να φέρει το καράβι στη στεριά.

Πρώτο του μέλημα ήταν να εμπνεύσει τους ναύτες του. Να τους μεταδώσει το πάθος και την θέληση του. Σιγά σιγά και με την πάροδο του χρόνου, μέσα από την καθημερινή τους επαφή, τους μάθαινε τα μυστικά του. Όπως αυτός τα ήξερε. Όπως αυτός τα δοκίμασε σε προηγούμενες του εμπειρίες. Το καράβι ξεκίνησε την πορεία του. Δείχνει να μπορεί να πλεύσει προς τον στόχο.

Ο καπετάνιος το οδηγεί και παράλληλα επιβλέπει τους ναύτες του. Μπορεί να ξεχωρίσει τους ικανούς και τους πιο αδύνατους. Μπορεί να καταλάβει που χρειάζεται ενδυνάμωση το πλήρωμα του. Οι παρεμβάσεις του σταδιακές και εύστοχες. Κάθε νέος ναύτης που μπαίνει στο καράβι δείχνει να μαθαίνει γρήγορα τα μυστικά. Πλέον η ομάδα λειτουργά σαν μια καλοκουρδισμένη μηχανή. Ο καπετάνιος συνεχίζει με το ίδιο πάθος και ακόμα περισσότερο. Ξέρει πως ο δρόμος είναι δύσκολος και ο προορισμός μακρινός.

Πέρασαν τα τέσσερα χρόνια. Το καράβι πιάνει για πρώτη φορά στεριά. Δεν έφτασε στην Ιθάκη αλλά πάτησε στεριά. Ο καπετάνιος μπορεί να υπερηφανεύεται. 4 χρόνια μετά την δήλωση του, ήρθε ο πρώτος τίτλος. Η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν η απόλυτη δική του επιβεβαίωση. Αυτός ο τίτλος όμως ήταν απλά μια ακτή για ηρεμία και ανασύνταξη. Ο μεγάλος στόχος ήταν και είναι άλλος. Η Ιθάκη είναι ακόμα πιο μακριά. Είναι το πρωτάθλημα.

Το πλήρωμα με τον καπετάνιο αφού ξαπόστασαν για λίγο, συνεχίζουν. Το καράβι ξεκίνησε και πάλι. Πλέον βλέπει την Ιθάκη. Δεν χρειάζεται να ξεπεράσει τις τρικυμίες αφού δεν τις συναντάει καν. Μπορεί και τις αποφεύγει χωρίς να πρέπει να τις αντιμετωπίσει. Το καράβι πλέει ήρεμο προς τον προορισμό. Δεν μπορεί τίποτα να το σταματήσει. Η Ιθάκη πλησιάζει όλο και περισσότερο.

Όλοι δούλεψαν σκληρά. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι το έκαναν κάτω από τις σωστές οδηγίες. Ο καπετάνιος ήρθε και άλλαξε τα πάντα. Το μερίδιο του στην επιτυχία είναι τεράστιο. Πλέον το πλοίο ετοιμάζεται να αφιχθεί στο λιμάνι τέλη Μαΐου. Ίσως και νωρίτερα!! Ποιος ξέρει; Οι πιστοί οπαδοί της ομάδας που δεν την εγκατέλειψαν και δεν την απαρνήθηκαν ποτέ, περιμένουν. Όπως η Πηνελόπη τον Οδυσσέα, ένα πράμα. Περιμένουν το καράβι πως και πως. Και όταν φτάσει; Ποιος μπορεί να τους σταματήσει; Η υποδοχή θα είναι θερμότατη.

Καλή αντάμωση Λιβερπούλιανς!!!         

Pantelis Laos

Pantelis Laos

Leave a Replay

PANTHERS

John Doe
John Doe@username
Read More
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
John Doe
John Doe@username
Read More
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
John Doe
John Doe@username
Read More
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Previous
Next